Javi Garrido
Padellive, World Padel Tour.
World Padel Tour

Garrido hyllar svenska eliten: ”Mycket imponerad — de kan nå WPT"

ANNONS

En av padelns stora framtidslöften heter Javi Garrido. Spanjoren, rankad 25:a i världen, är bara 20 år gammal (snart 21).
I en intervju med PadelDirekt berättar talangen om det svåra beslutet att bryta upp med sin idol Juani Mieres, vad som händer nu och hans nyfunna kärlek till Sverige. 

Det kom egentligen inte som en chock. Att 20-åriga Garrido och hans partner, idol och läromästare — Juan Mieres väljer att separera. Paret har haft ett tufft år resultatmässigt och bara nått åttondelsfinal vid ett enda tillfälle. Tillsammans har de bara vunnit en av sex matcher. 

— Det var bådas beslut. Det har uppenbarligen inte varit ett bra år för oss. Vi hittade aldrig känslan på banan och resultatet var tyvärr inte bra, säger Javi Garrido till PadelDirekt. 

Hur har er tid tillsammans varit?
–Tiden tillsammans har varit bra. För mig har det varit ett nöje att spela med en av mina idoler, det gjorde beslutet ännu svårare. Jag har lärt mig mycket och jag tycker att jag har blivit bättre bredvid honom. 

Det är ännu inte officiellt vem Garrido kommer att spela med men uppgifter hos flera padelmedier, där Analistaspadel var först ut, gör gällande att hans nya partner kommer att bli 24-åriga landsmannen Javi Martinez. De har också synts tillsammans på Garridos Instagram. 

— Jag har en ny partner, jag kommer att göra det officiellt inom ett par dagar. 

Javi Garrido har definitivt blivit en spelare med Sverige-anknytning. Så sent som för två veckor spelade han SPT i Kumla/Örebro med amatörspelaren Piotr Fernandez.
Nu i dagarna är han på Ultimate Padel i Upplands Väsby för att köra clinics och den 26:e november kommer han tillbaka för att köra Mallorca Open i Helsingborg tillsammans med flera andra spanska- och svenska stjärnspelare. 

— Örebro/Kumla var tredje gången för mig i Sverige och det var ett kul experiment. Jag älskar ert land och Helsingborg är en speciell plats för mig också, där spelade jag min första turnering i Sverige — en WPT challenger — det blir speciellt att komma tillbaka dit. 

Vad har du för tankar om svensk padel — finns det stor utvecklingspotential?
— Verkligen. Inför förra turneringen trodde jag att nivån var ganska normal i Sverige. Efteråt var jag verkligen imponerad av några spelare — de tar sig verkligen. 

Har någon en  stor chans även på WPT-nivå?
— Jag tycker alla spelare topp sju har nivån för att spela WPT-kval och om de tränar mer- och bättre så tror jag verkligen att de kan göra nåt i framtiden. 

Se Javi Garriodos fina backhand i SPT Örebro/Kumla nedan — 1,50  in i klippet

Den här artikeln handlar om: