Foton: World Padel Tour
World Padel Tour

Bomben: Dagens andra separation i världstoppen

ANNONS

Inte nog med att Martita Ortega och Bea Gonzalez bröt upp i morse — kort därefter kom nästa nyhet. 
Marta Marrero och Paula Josemaria, som par rankade tvåa i år, ”gör också slut”. 

”Jag vill meddela att jag och Paula går skilda vägar. Jag vill tacka för de stunderna vi haft och jag önskar dig all lycka i framtiden”, skriver Marta Marrero på sin Instagram. 

Det är full cirkus just nu i padelvärldens yttersta elit. Förra veckan annonserade två par på herrsidan sina ihopslag, Agustin Silingo och Mati Diaz och Pablo Lijo och Alex Ruiz. Dessutom kunde PadelDirekt avslöja ett pars splittring och ett lags ihopslag till nästa säsong, Fernando Bela och Agustin Tapias brytning, samt att Tapia i sin tur kommer att spela med Pablo Lima

I morse kom ytterligare en stor nyhet — nu på damsidan. Då deklarerade Martita Ortega och Bea Gonzalez att de går skilda vägar — några timmar senare kom så nästa bomb. Världsettan på rankningen Marta Marreo, 37, och 24-åriga Paula Josemaria splittras de med. 

Paret nådde ”bara” till kvartsfinal i Barcelona där de åkte ut mot det blivande finalparet — tvillingarna Mapi Sanchez Alayeto och Majo Sanchez Alayeto. 

"Vi säger adjö"

Marta Marreo, som tillsammans med Marta Ortega var världsettor i par ifjol, har haft ett tufft år. Hon har varit fotskadad och inte lyckats komma upp i samma standard som tidigare. 

”I dag tar det slut och vi säger adjö. Marta och jag avslutar vår säsong tillsammans. Jag tar med mig alla erfarenheter vi fått tillsammans. Nu kommer ett nytt projekt att börja”, skriver Paula Josemaria på Instagram. 

Nu spekuleras det i att dagens två uppbrott kommer att bli till två nya sammanslagningar. Att Marta Marrero och Martita Ortega återigen kommer att spela tillsammans och att unga Paula Josemaria och Bea Gonzalez slår sina vingar ihop Ett par som i så fall har framtiden för sig — Gonzalez är 18 år gammal och Josemaria 24 år gammal. 

Höjdpunkter från damernas WPT-final:

Den här artikeln handlar om: