Sanyo Gutierrez och Franco Stupa.
World Padel Tour.
World Padel Tour

Stupa/Gutierrezs mäktiga vändning efter trollslaget — till final efter maratonmatch

ANNONS

Franco Stupa och Sanyo Gutierrez är i final igen. Men resan var mödosam. Paret lyckades trots två läskiga underlägen, 2-4 och 0-3 i tiebreak i andra set, vända en riktig maratonmatch mot Paquito Navarro och Pablo Lima. Vändningen påbörjades efter ett galet slag från Stupa. 2-6, 7-6 (15-13), 6-2 skrevs resultatet till efter 2 timmar och 23 minuters spel. 

— Vilken imponerande vändning. De visar otrolig mental styrka, säger Viaplays expert Sofia Arvidsson. Vilken härlig match, jag lider med Paquito och Lima, men det krävs inte mycket för en vändning. 

— Riktigt skönt att vara i final, säger Franco Stupa efteråt. 

Vilken match som spelades i den första semifinalen i Barcelonas WPT. Paren möttes återigen i semifinal, precis som i Menorca för två veckor sedan — då vann Stupa/Gutierrez klart — så också i dag — men inte alls lika klart. 

Den här gången hade Paquito Navarro och Pablo Lima flera guldlägen att ta revansch. Duon spelade fantastiskt från start, vann första set klart med 6-2, och ledde andra set med 4-2. Där kom vändningen. 

I 2-4-underläge och vid ställningen 0-0 kom matchens boll. Paquito smashade ner på Stupas fötter men på ett mirakulöst fick han ner racket och bollen över nät och sedan skruvade den sig tillbaka och åt sidan.  

"Tåget gick och Paquito/Lima stod kvar på perrongen"

— Oj, oj, oj, säger Sofia Arvidsson. 

Paquito/Lima ville ha det till dubbelstuds men poängen till Stupa/Gutierrez. Därefter lyckades de ta setet till tiebreak. Ett riktigt maraton-tiebreak som Stupa/Gutierrez till slut vann med hela 15-13, trots att Paquito/Lima hade en matchboll. 

— Det är definitivt fördel för Stupa/Gutierrez nu, säger Sofia Arvidsson. 

Så var det också. Paquito/Lima var trötta både mentalt och fysiskt och Stupa/Gutierrez kunde vinna med 6-2 i sista set efter två break. Det sista fram till 5-2. 

— Tåget gick och Paquito och Lima stod kvar på perrongen, säger Sofia Arvidsson. 

För andra turneringen i rad är alltså Stupa/Gutierrez i final. 

Du kanske även vill läsa:
AVSLÖJAR: Rockad på touren - Bela byter till Gutierrez
AVSLÖJAR: Rockad på touren - Bela byter till Gutierrez
Den här artikeln handlar om: