Kent Persson.
Privat, Bildbyrån.
Svensk Padel

Padelförbundet: ”Vore så klart en dröm med SM i Globen”

ANNONS

Ingen i padelsverige har väl missat att det snart och inom en tillfällig period framöver kommer att spelas padel i Globen. 
Stockholms padelvänner jublar - det gör också det Svenska Padelförbundet.

Att det nu byggs padelbanor temporärt i Globen är förstås väldigt roligt och spektakulärt. Jag är övertygad om att det kommer öka intresset än mer för padeln. I Stockholm är det ju dessutom väldigt svårt att få tag på tider för att spela padel, säger Kent Persson, kommunikationsansvarig på Svenska Padelförbundet. 

Det slog ner lite som en bomb i tisdags. Padelbanor på golvet i anrika Globen. Än så länge är banorna inte ens uppsatta - men redan nu drömmer det Svenska Padelförbundet om att arrangera tävlingar där — gärna SPT eller SM.

Drömmen vore ju såklart att kunna arrangera SM eller SPT i Globen, men det förutsätter ju att man kan ta in publik och det går ju tyvärr inte just nu. Men låt oss hoppas att när pandemin är över att intresset för padeln växt sig så starkt att det går att arrangera ett större publikt arrangemang för padeln i Globen, fortsätter Kent Persson.

”Kommer känna sig som ett proffs för en stund”

Han är också inne på att detta bara är ytterligare ett steg på den väg som padeln tagit de senaste åren när det kommer till framväxt. 

— Sannolikt är vi bara i början av den starka tillväxten padeln har. Det visar också att det finns behov av att ställa om kommersiella fastigheter som inte är tillräckligt lönsamma. Runt om i landet ser vi att affärslokaler i stora externa köpcentrumsanläggningar ställer om vissa lokaler till padelbanor. Likadant när det gäller industri- och lagerlokaler. Covidpandemin har sannolikt satt en snabbare fart på en förändring och omställning som redan var på gång, fortsätter han.

Eftersom upplägget bara är tillfället menar Kent Persson att det för många kan bli en ”ones in a lifetime”-upplevelse.  

— Verksamheten i Globen kommer givetvis gå tillbaka till sin huvudverksamhet så fort det är möjligt, men fram till dess är det ju en av den mest spektakulära platsen att få spela på. Alla som spelar där kommer ju få känna sig som ett proffs för en stund, säger Kent Persson.


TV: Patrick Ekwall besökte Globen

Den här artikeln handlar om: