Foto: Viktor Andersson & Bildbyrån
Svensk Padel

Antonette Andersson: ”Tänk vad coolt att vara med landslaget vid 50”

ANNONS

Antonette Andersson ska snart fylla 48 år men den fortsatta padelsatsningen på elitnivå — den fortsätter. 
Dessutom är den yngre generationen Andersson ordentligt på väg in i padel-världen. 

— När jag fasas ut så kan hon fasas in, säger Antonette Andersson till Padeldirekt.  

Det blev semifinal i Örebro/Kumla för det nykomponerade paret Antonette Andersson och Ajla Behram när den senaste SPT:n avgjordes i helgen. Att just de spelade ihop var ingen tillfällighet. De båda sparrar dagligen mot varandra i Palde Center i Göteborg. Det gör de tillsammans med Matilda Hamlin och ibland även Emmie Ekdahl. 

— Jag har kört med Ajla och Matilda tidigare och Emmie har ju precis flyttat hit. Jag hoppas vi kan fortsätta, det är skitkul om man kan få den sparringen, säger Antonette Andersson. 

När det kommer till Antonette Andersson, så kommer ofta hennes ålder på tal. Även om hon spelar som om hon vore 20, så är det faktiskt så att hon närmar sig 48. 

— Jag hoppas jag kan fortsätta länge. Jag njuter för tillfället men jag kan inte ta nåt för givet, jag tänker att jag håller på så länge jag kan och känns det bra — då kan jag fortsätta. Snart är jag 48 — det vore coolt att vara med i landslaget när jag är 50, säger ”Järnladyn” Antonette Anderssson. 

Spelar med Emmie i Karlstad

Men padelentusiaster, frukta inte dagen då hon slutar. Det fylls nämligen på bakifrån. Under SPT:n i Örebro/Kumla fanns nämligen Antonettes 12-åriga dotter Zoe med bland de tävlande.

Tillsammans med med jämnåriga Eliza Bosson ställde Zoe Andersson upp i både flickor 16-klassen, samt i pojkar 14-klassen och trots att duon var både tre och fyra år yngre än sina motståndare i F16 så lyckades de vinna två av fyra matcher. Av fem lag landade till sist på fjärdeplatsen med två inspelade poäng. Samma poäng som laget som blev tvåa men med sämre game-statistik. 

— Det är perfekt när jag fasas ut så kan hon fasas in, skrattar Andersson. 

Det nästa som gäller för Antonette Andersson är Karlstads SPT, 30 oktober till 1 november. Där blir det återigen spel med Emmie Ekdahl, som hon spelade tillsammans med på SM.  

— Det känns bra just nu, spelet känns bra — Jag är redo. 

Den här artikeln handlar om: