Svensk Padel

Skulle spelat med Yanguas — fick byta till andra supertalangen

ANNONS

Stortalangen Javier Garrido, 20, kommer till Örebro i helgen. Spanjoren som är rankad som nummer 25 i världen och redan nästa vecka ska spela Masters i Barcelona kommer att spela med svensken Piotr Fernandez. Och det döljer sig en rolig historia bakom. 

Svensken Piotr Fernandez, 43, ska göra sin första SPT-tävling, han ska göra det med världsspelaren Javier Garrido. En 20-årig supertalang som är rankad 25:a i världen och som ska spela Masters i Barcelona nästa vecka (kvalet drar igång redan den 10:e). 

Hur hamnade en svensk amatörspelare på den svenska touren med världsspelaren Javier Garrido?
– Jag är kompis med Yanguas (Miguel), då jag bodde några år i Spanien i Marbella och lärde känna honom där via padeln. Så det var faktiskt så att jag skulle ha spelat med Yanguas (en annan talang i världspadeln) men det visade sig att hans WPT-kval börjar redan på måndag och då hade det blivit för tajt. Då frågade han i stället den här killen, berättar Piotr Fernandez. 

Han fortsätter: 
— Jag visste inte vem det var så jag frågade liksom: `Är han bra´? Och Yanguas svarade: Ja, `Googla´honom haha. 

Piotrs väg in i padeln tar vid för drygt fem år sedan. Han bodde då i Marbella och lärde känna Cayetano Rocafort. De blev vänner och det var mycket hans förtjänst att ”Caye” kom till Sverige.

— Han brukade bo hos mig när jag var här och sedan frågade jag om han inte skulle komma hit - och han var sugen. Det skulle först bara vara i två veckor men han har ju varit här i över ett år nu, berättar Fernandez. 

Den storyn förtjänar eventuellt mer uppmärksamhet den också men det får vänta till ett annat tillfälle.

Piotr Fernandez padelintresse sträcker sig också hela vägen till Polen, där han tillsammans med Maciej Naduk, 242-rankad i världen, äger Polens enda padelhall ProPadel Warsawa. De två spelade tillsammans i Cayetanos Rocaforts injbudningsturnering i Nacka i fredags. 

Men till helgen och SPT i Örebro/Kumla. Det blir första gången Fernandez och Garrido spelar tillsammans. Ja, de har inte ens träffats. 

— Det ska bli kul, jag har ju spelat med Caye och jag tror kanske att Garrido är mer vältränad men att de håller ungefär samma nivå. För mig blir det till att hålla min sida och akta mig så mycket som möjligt, skämtar Fernandez. 

Vad har ni för målsättning?
— Alltså, jag spelar ju inte padel för att vinna prispengar men vi åker ju inte dit för att förlora heller. Tills sist kommer det nog ner till hur dålig jag är och hur bra han är. 

Första SPT:n för Fernandez - men inte sista.

— Nej, vi har sagt att vi ska spela i Karlstad tillsammans också men då blir det med Yanguas, som ju var tanken från början. 

Ytterligare två spanjorer kommer att finnas med. Inigo Zaratiegui Pedrosa, rankad 76:a i världen, som ska spela med Fredrik Nyberg och så Juan Martinez, som ska spela med den svenska talangen Olle Andersson, 18. 

Du kanske även vill läsa:
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Den här artikeln handlar om: