World Padel Tour

MISSA INTE: Fyra tips från stjärntränaren Miguel Sciorilli

ANNONS

PadelDirekt har träffat mannen som gjorde Fernando Belasteguín och Pablo Lima till världens bästa. Här ger han sina fyra viktigaste tips och passar på att hylla Sverige.

— Ni förstår nyckeln. Ni har en väldigt bra framtid, säger Miguel Sciorilli till PadelDirekt. 

Miguel Sciorilli är tränaren som förde Fernando Belasteguín eller ”Bela” och Pablo Lima till världstoppen. Under hans ledning blev de bäst i världen. För drygt tre och ett halvt år avslutades samarbetet mellan Bela och Lima men Miguel Sciorilli är kvar som tränare för Bela och hans nya partner Agustín Tapia. 

I den senate WPT-turneringen i Menorca, Spanien, gick Bela till final tillsammans med Tapia och Pablo Lima tillsammans med Paquito Navarro gick till semifinal. 

Just nu tränar han också den på damsidan 33:e-rankade Nelida Brito. 

Miguel Sciorilli tror på svensk padel i framtiden och framhäver att det finns bra tränare där och tränare som kommer till Sverige från Spanien och Argentina. 

— Ni i Sverige är väldigt seriösa och jag tror ni förstår padel, jag tror att ni förstår nyckeln. Ni har en väldigt bra framtid. 

— Det är väldigt viktigt att träna varje dag med tydliga mål och med en bra tränare som ställer frågan ”vet du vad du behöver förbättra”? Det är en väldigt viktigt fråga. Du måste veta vad du ska förbättra, fortsätter han. 

Miguel Sciorillis fyra tips:

1. Position. Det finns två stycken, fram och bak vid nätet. Om du har väldigt bra position i padel vid nätet så kan du kontrollera bollar eftersom du har så mycket tid att träffa bollen i padel - till skillnad från tennis. Om du har bra position kommer du känna att alla bollar är lätta. Har du dålig position känner du alla bollar är svåra. 

2. Vänta på bollen. I tennis till exempel så slår du bollen efter första studsen, i padel kan du slå bollen efter den andra studsen, och du har mycket tid. Om du gör det så kommer du känna att bollen stannar. 

3. Mottagningen av bollen. Om du långsamt slår bollen med kontroll med en kort bakåtspinn kan du kontrollera alla bollar. 

4. Repetition i en cykel. Varje gång du har slagit bollen, se till att gå tillbaka till din position innan du tar emot nästa bollen - alltid. Om du alltid är redo så blir spelet mycket lättare. 

Du kanske även vill läsa:
Jonas Björkmans träningstips: ”Tre misstag som många gör”
Jonas Björkmans träningstips: ”Tre misstag som många gör”
Den här artikeln handlar om: