Foton: Viktor Andersson
Padel-SM

Girdos galna dag: Dubbla guld efter sanslöst hektiskt schema

ANNONS

Säg den som klev upp i dag och hade Amanda Girdos schema. 17-åringen sprang från bana till bana sista dagen och allt slutade i guld och glädje. 
Två guld och mängd sprungna meter senare kan Amanda Girdo hämta andan. Men tro inte att det blir någon sovmorgon i morgon. 

— Haha nej, engelska 09.00. Det blir ändå skönt, det är mitt andra liv, men nu kan padeln vila i åtminstone två dagar, säger Amdan Girdo på väg hem från SM i Helsingborg. 

Semifinal klockan 09. Final klockan 11. Ny final klockan 12. När Amanda Girdo sinar ner utanför banan efter sin andra final är hon helt slut. 

— Jag var helt borta innan matchen. Det var en lång match, både för kroppen och huvudet men lyckan över segern i första finalen gjorde jag orkade fortsätta. Och jag valde ju att anmäla mig själv — jag får år ta det. Det har rullat på under helgen kan man säga, skrattar Amanda Girdo. 

Foton: Viktor Andersson

(Allt om senior-finalen här.)

Juniorfinalen, som var en inofficiell final, eftersom den avgjordes via gruppspel. Där mötte Girdo och Thea Hylander Frida Bostrand (Hylanders partner i seniortävlingen) och Smilla Ho. 

Till slut blev det 6-3, 3-6, 6-2. 

Hur var det att vinna en andra final?
— Jag gick till forehands-sidan och det funkade bra. Jag var lycklig hon var taggad och det blev en bra kombination. De spelade bra och det blev jämnt men till slut blev alla bollar värt det. 

Den här artikeln handlar om: