Foto: Privat
Svensk Padel

Talangerna vann A-klass i Västerås efter segrar mot toppseedade par

ANNONS

Under förra helgen avgjordes en A-klass i Västerås med ett starkt startfält, där flera SPT-spelare deltog. På herrsidan stod Max Björkman och Victor Forsberg för en imponerande insats genom att besegra flera toppseedade par och ta hem segern. På damsidan vann hemmafavoriterna Baharak Soleymani och Linnea Björk.

Tävlingar hölls på många håll i Europa under helgen, bland annat i Paris, Danmark och Norge, men även i Västerås där en A-klass avgjordes på Every Padel Kopparlunden med ett starkt startfält. På herrsidan deltog bland annat Simon Yitbarek och Isak Bäckman, Johan Fors och Pablo Figueroa, Oskar Govik och Gustav Eriksson, samt Max Björkman och Victor Forsberg.

21-åriga Max Björkman och 17-åriga Victor Forsberg gick hela vägen och säkrade titeln. De besegrade toppseedade Johan Fors och Pablo Figueroa i semifinalen och följde upp med en finalvinst mot Simon Yitbarek och Isak Bäckman.

På damsidan levde hemmafavoriterna Baharak Soleymani och Linnea Björk upp till förväntningarna och tog hem titeln efter en finalseger mot Juni Sjöland och Anna-Viktoria Björkman Lind, som slutade 6-2 i avgörande set.

Den här artikeln handlar om: