Notification

De största internationella padeltävlingarna

ANNONS

Padel har på kort tid vuxit till en av de mest populära sporterna i världen, vilket inte minst märks på antalet stora internationella tävlingar som anordnas årligen. Med sina rötter i Spanien och Latinamerika har sporten nu fått sig en global närvaro, där de bästa spelarna från olika länder samlas för att tävla i prestigefyllda turneringar. Här listar vi de största internationella padeltävlingarna.

World Padel Tour (WPT)

World Padel Tour grundades 2013 har sedan dess växt enormt, både i popularitet och i antalet tävlingar per år. Den har också blivit stor bland folk som ägnar sig åt betting – se bara på Techopedias guide hur många spelbolag som numera erbjuder spel på padel. Att en sport får sitt genomslag på spelmarknaden kan bara betyda att den kommer fortsätta växa till sig, likaså dess största turnering World Padel Tour som samlar de bästa spelarna från hela världen, inklusive Sverige.

Premier Padel

Premier Padell är en nyare tävling som organiseras av International Padel Federation (FIP) i samarbete med Qatar Sports Investments. Den här turneringen lanserades 2022 och har på kort tid etablerat sig som en konkurrent till World Padel Tour. 

Premier Padel har ambitionen att bli en global jätte med särskilt fokus på att göra sporten utanför de traditionella padelländerna i Europa och Latinamerika.

Padel World Championship

Padel-VM, eller Padel World Championship, är en annan av de mest betydande internationella padeltävlingarna. Det är till skillnad från många andra en lagturnering – som hålls vartannat år – där landslag från olika länder tävlar om att bli världsmästare. Padel-VM är uppdelat i både herr- och damlag.

European Padel Championships

Förutom världsmästerskapen arrangeras även det europeiska padelmästerskapet (European Padel Championships), som liknar Padel-VM men med fokus på europeiska länder. Här får Europas bästa spelare och deras nationer göra upp om att få bärga hem titeln som Europas bästa padelland. En turnering som visat sig vara viktig för att fortsätta stärka sportens varumärke. 

APT Padel Tour

APT Padel Tour (America Padel Tour) är en internationell tour som grundades av Monte Carlo International Sports och är särskilt inriktad på att utveckla sporten i Latinamerika. Med turneringar i länder som Brasilien, Paraguay och Monaco, ger APT spelare en plattform att tävla på hög nivå med många konkurrenskraftiga matcher. 

Padel Pro League (PPL)

Den väldigt populära Padel Pro League är en ligabaserad tävling som grundades för att skapa en professionell liga inom sporten, där lag från olika regioner möts för att tävla under en hel säsong. PPL är särskilt populär i länder där padel har haft stor tillväxt de senaste åren, och ger både proffsspelare och amatörer chansen att delta i organiserade ligor.

 

Det är tydligt att padelvärlden fortsätter att växa snabbt, och med den kommer fler och större internationella tävlingar som nålar fast sporten på kartan. 


 

Den här artikeln handlar om: