Foto: Privat
Svensk Padel

Stort Uppsalagäng tränar på Bela Padelcenter: ”Stärker klubbkänslan”

ANNONS

Every Padel i Uppsala har tagit sig till Alicante för ett träningsläger på det välkända Bela Padelcenter. Här väntar inte bara träningspass i det varma klimatet, utan också möjligheten att fördjupa gemenskapen inom klubben. Andreas Ehrnvall, som är på plats, berättar hur resan både hjälper spelarna att utveckla sin padelnivå och samtidigt stärker den viktiga klubbkänslan.

Bela Padelcenter, i Alicante, är en av världens främsta träningsanläggningar för padel. Grundad av padellegendaren Fernando Belasteguín, leds anläggningen av hans långvarige tränare Miguel Sciorilli, och all träning följer den framgångsrika ”Bela-metoden”.

Andreas Ehrnvall befinner sig just nu på plats i Alicante med ett stort gäng från Every Padel Uppsala. Syftet med resan är att både spelare och tränare ska utveckla sin padelkunskap samt att bygga på klubbgemenskapen. 

— Vi har gjort sådana här resor i ganska många år, men jag skulle säga att den här resan är den som har flest deltagare faktiskt. Det är verkligen otippat att det blev så många, det måste jag säga. Vi kom på idén och bestämde oss för att genomföra den runt mitten av juli. Jag sa till grabbarna att det nog inte skulle bli många, kanske sex, sju stycken som anmäler sig. Men plötsligt var det 25, säger Ehrnvall.

Han fortsätter:

— Det verkar finnas ett stort intresse av att åka bort efter semestern, att fortsätta vara i ett lite varmare land och samtidigt spela padel. Det var nog det som lockade. Det roligaste tycker jag är att av de här 25 deltagarna är det en otrolig blandning. Den yngsta är 17 och den äldsta är 67. Det är en fantastisk mix av spelare, och dessutom är det lika många tjejer som killar. Det är fantastiskt.

Texten fortsätter efter bilden.

Ehrnvall: ”Faciliteten är helt fantastisk”

Hur ser upplägget ut på plats?

— I och med att vi har det här samarbetet som vi har haft i många år med Bela, så är vi de enda som får använda våra egna tränare, utbildade genom hans filosofi och metodik. Vi har tre tränare här: Nisse, Ludde och jag. Det funkar otroligt bra. Alla är vana vid att träna både de unga och de äldre, precis som vi gör på hemmaplan. Det är helt strålande!

Han fortsätter:

— Vi börjar klockan nio på morgonen och kör första passet från nio till tolv. Sedan kör vi andra passet från två till fyra. När det är så varmt spelar inte så många spanjorer padel. Så man är ganska ensam på anläggningen vid de tiderna, så det är lättare att få banor. Faciliteten är helt fantastisk, verkligen perfekt. Vi bor på Alicante Golfhotell, som ligger bara en minuts gångväg från klubben. Det är väldigt smidigt – man behöver inte tänka på transporter och sånt.

"Fin gemenskap”

Andreas Ehrnvall berättar vidare om att träningslägret på Bela Padelcenter inte bara handlar om att utveckla padelkunskaper, utan även om att stärka gemenskapen inom klubben. Han menar att en resa som denna verkligen bidrar till det, där deltagarna får möjlighet att umgås även utanför padelbanan.

— Det här skapar också en jäkla fin gemenskap. Jag tror dessutom att de som åker på dessa resor blir mer lojala till sin klubb. Man bygger upp en stark klubbkänsla.

Texten fortsätter efter bilden.

Vad har höjdpunkten på resan varit hittills?

— Ja, jag skulle säga att höjdpunkten var i går kväll under vår gemensamma middag. Vi bestämde oss sent för att ha bordsplacering, och innan alla kom la vi ut namnen på tallrikarna. Då fick de leta upp sina platser. Först var vi lite osäkra på om det skulle fungera och om folk skulle tycka att det var jobbigt, men reaktionen efteråt var att alla tyckte det var jätteroligt att få lära känna nya personer. Man kanske pratade med några som man annars inte skulle ha gjort. Det är nog höjdpunkten hittills.

Har ni redan planerat fler resor tillbaka till Alicante för framtida träningsläger?

— 9 till 12 maj nästa år. Men då har jag tänkt att vi ska blanda in golf, eftersom golfbanan ligger precis här. Dessutom har vi de åtta tennisbanorna på anläggningen. Så det blir en kombination av golf, tennis och padel. Vi har satt upp ett mål att försöka bli 50 personer.

Den här artikeln handlar om: