Ungdoms-EM

Ungdoms-EM: Sverige - Frankrike (Pojklandslaget)

ANNONS

Det svenska laget har imponerat under hela veckan och besegrat länder som Portugal och Nederländerna, som herrlandslaget tidigare föll mot i EM tidigare i år. Men i semifinalen tog det stopp när Frankrike visade sig vara för starka och vann i raka matcher.

Ungdoms-EM pågår denna vecka i Ungern, där Sverige lottades mot Norge, Österrike och Portugal i gruppspelet. Det svenska laget imponerade stort och vann samtliga matcher, vilket säkrade både avancemang och gruppseger.

I kvartsfinalen ställdes Sverige mot Nederländerna, där laget fortsatte att leverera en stark insats och säkrade en plats i semifinalen. Väl där väntade en tuff utmaning i form av Frankrike.

Först ut på banan var P14-duon Vilgot Persson och Filip Dahlqvist. Matchen blev mycket jämn och avgjordes genom ett tiebreak i det första setet, där Frankrike drog det längsta strået. 

Frankrike inledde även det andra setet starkt och tog en 5-1, 40-15-ledning. Men svenskarna kämpade sig tillbaka och vände till setvinst med 7-5. Det tredje och avgörande setet blev också jämnt, men till slut var Frankrike starkast och tog hem matchen med 7-6, 5-7, 6-4.

I den andra matchen var det P16-paret Ludvig Jönsson och Filip Sterner som tog sig an sina franska motståndare. Frankrike visade sin styrka och vann matchen med 6-2, 6-1, vilket säkrade deras plats i EM-finalen.

I morgon eftermiddag väntar bronsmatch för Sverige, där de ställs mot Belgien.

Den här artikeln handlar om: