Senaste från Ungdoms-EM
Flicklandslaget

Ungdoms-EM: Sverige - Portugal (Flicklandslaget)

ANNONS

Under förmiddagen mötte det svenska flicklandslaget Portugal i kvartsfinalen av Ungdoms-EM, en batalj som fick avgöras i tre matcher. Till slut var Portugal starkare och säkrade sin plats vidare i mästerskapet.

Turneringen, som pågår i Ungern, har hittills varit framgångsrik för det svenska laget. I gruppspelet ställdes de mot Estland och Ungern, där de tog två enkla segrar och säkrade gruppsegern samt en plats i slutspelet.

Kvartsfinalen mot Portugal inleddes med F14-matchen där Selma Killman och Greta Åberg mötte Andrea Achando och Carolina Santos. Portugiserna vann med 6-0, 6-1.

Sverige var nu tvungna att vinna den nästa matchen för att hålla sig kvar i turneringen. Elma Misanovic och Silje Kjaergaard levererade då en stark prestation och besegrade Valentina Pestana och Leonor Teixeira med 6-3, 6-4, vilket utjämnade ställningen.

Det hela avgjordes i en sista match där Juni Sjöland och Ella Ho ställdes mot Constança Gorito och Maria Clara Santos. Det blev en seger för Portugal med 6-4, 6-1, vilket innebar slutet för Sveriges resa i lagturneringen.

Flera av spelarna från det svenska flicklandslaget kommer dock att spela vidare i parklassen, där kvartsfinalerna äger rum under eftermiddagen.

Laguppställning: 

F14: Selma Killman och Greta Åberg vs Andrea Achando och Carolina Santos

F16: Elma Misanovic och Silje Kjaergaard vs Valentina Pestana och Leonor Teixeira

F18: Juni Sjöland och Ella Ho vs Constança Gorito och Maria Clara Santos

Den här artikeln handlar om: