Senaste från Ungdoms-EM
Foto: Emmiepadel
Ungdoms-EM

Ungdoms-EM: Sverige - Ungern (Flicklandslaget)

ANNONS

Det svenska flicklandslaget har säkrat en plats i slutspelet efter övertygande segrar i båda sina gruppspelsmatcher. Nu väntar en spännande kvartsfinal, där de möter antingen Frankrike eller Portugal.

Under den pågående veckan avgörs Ungdoms-EM i Ungern, där det svenska laget lottades mot Estland och Ungern i gruppspelet. Gårdagens match slutade med en övertygande seger mot Estland, och i dag stod Ungern för motståndet i den sista gruppspelsmatchen.

I den första matchen klev F14-duon Sophia Hagwell och Molly Dalebring in på banan och levererade en dominerande seger med siffrorna 6-0, 6-0. Därefter var det F16-spelarnas tur, där Eliza Bosson och Elma Misanovic vann med 6-0, 6-0.

Med dessa vinster har Sverige nu säkrat sin plats i kvartsfinalen. Där väntar förloraren från matchen mellan Frankrike och Portugal, som just nu spelas.

En fråga som alltid dyker upp i mästerskapssammanhang är var Spanien befinner sig i slutspelsträdet. Om Spanien besegrar Nederländerna under förmiddagen kommer de att vinna Grupp A och placeras på motsatt sida av slutspelsträdet, vilket innebär att Sverige tidigast kan möta dem i en eventuell final.

Kvartsfinalen spelas i morgon kl. 09:00 och kommer att sändas live på Padel-TV. Se slutspelsträdet nedan för mer information. 

Laguppställning: 

F14: Sophia Hagwell och Molly Dalebring

F16: Eliza Bosson och Elma Misanovic

F18: Maja Åberg och Signe Horenius

Den här artikeln handlar om: