Pojklandslaget

Ungdoms-EM: Sverige - Portugal (Pojklandslaget)

ANNONS

Det svenska pojklandslaget är nu klart för kvartsfinal i Ungdoms-EM efter en imponerande seger över Portugal, där de vann i raka matcher. Nu väntar en spännande kvartsfinal mot antingen Nederländerna eller Belgien.

Ungdoms-EM avgörs denna vecka i Ungern, där Sverige lottades i gruppspelet mot Norge, Österrike och Portugal. Under de första två dagarna levererade laget starka insatser och tog övertygande segrar mot både Norge och Österrike, vilket ledde till att dagens gruppfinal mot Portugal blev avgörande.

Först ut var P14-spelarna Vilgot Persson och Filip Dahlqvist, som stod för en stark insats och säkrade segern med 7-6, 7-5. Därefter klev P16-duon Ludvig Jönsson och Filip Sterner ut på banan för att försöka säkra gruppsegern, vilket de gjorde med en vinst i raka set, 6-4, 6-3.

Detta innebär att Sverige nu är klart för kvartsfinal. Just nu pågår matchen mellan Nederländerna och Belgien, där Nederländerna leder med 1-0. (Se resultatet här) Förloraren i den matchen kommer att möta Sverige i kvartsfinal.

En vanlig fråga under mästerskap är var Spanien befinner sig i slutspelsträdet. Eftersom Spanien vann Grupp A, kommer de att placeras på motsatt sida av trädet, vilket innebär att Sverige bara kan möta dem i en eventuell final.

Kvartsfinalen spelas i morgon kl. 16:00 och kan följas live på Padel-TV. Se slutspelsträdet nedan för mer detaljer.


Laguppställning: 

P14: Vilgot Persson och Filip Dahlqvist vs Eduardo Carmo och Pedro Gomes 

P16: Ludvig Jönsson och Filip Sterner vs Salvador Simões och Martim Gomes 

P18: Willy Tiger Släryd och Victor Forsberg vs Luís Soares da Veiga och Bernardo Tavares

Den här artikeln handlar om: