Senaste från Ungdoms-EM
Bild: Instagram (Emmiepadel)
Flicklandslaget

Ungdoms-EM: Sverige - Estland (Flicklandslaget)

ANNONS

I dag inleddes Ungdoms-EM i Ungern för det svenska flicklandslaget, som fick en stark start på mästerskapet. Laget vann de två inledande matcherna övertygande och säkrade därmed sin första gruppspelsvinst.

Det har gått nästan tio månader sedan Ungdoms-VM i Paraguay, där svensk padel nådde stora framgångar. Det svenska pojklandslaget tog en imponerande andraplats, medan flicklandslaget kämpade sig till semifinal, där de till slut fick se sig besegrade av stornationen Argentina.

Nu är det dags för ett nytt mästerskap, och denna gång är det Ungdoms-EM som avgörs i Ungern. Mästerskapet pågår under veckan och avslutas med finaler på lördag.

Det svenska flicklandslaget har lottats mot Estland och Ungern i gruppspelet.

I den första gruppspelsmatchen mötte Sverige Estland. Först ut på banan var F14-paret Selma Killman och Greta Åberg, som vann stort med 6-1, 6-0. Därefter var det dags för Zoe Andersson och Silje Kjaergaard, som segrade med 6-1, 6-1.

Därmed säkrade Sverige sin första seger i mästerskapet. I morgon kl. 09:00 väntar en match mot Ungern. Matcherna sänds på Padel-TV.

Laguppställning: 

F14: Selma Killman och Greta Åberg (Sverige) mot Sarm Helde och Marie Rõõmussaar (Estland)

F16: Zoe Andersson Silje Kjaergaard (Sverige) mot Bianka Andresoo och Carmen Sammelselg (Estland).  

F18: Maja Åberg och Signe Horenius (Sverige) mot Keity Vetevool och Lisbet Levandi (Estland)

Den här artikeln handlar om: