Premier Padel

Exklusiv intervju: Coki Nieto avslöjar säsongens stora mål

ANNONS

Endast fem olika par har säkrat en Premier Padel-titel i år. Ett av dessa par är Coki Nieto och Jon Sanz, som gick hela vägen i Bordeaux och vann turneringen. PadelDirekt träffade en av nyckelspelarna, Coki Nieto, som delar med sig av sina tankar om säsongen och sitt partnerskap med Sanz.

Under det senaste året har nästan varje toppspelare valt att byta partner i jakten på ny framgång, vilket har lett till stora förändringar i världsrankingens topp. För några veckor sedan rapporterade PadelDirekt att endast två par från förra året fortfarande spelar tillsammans.

Ett av dessa par är Coki Nieto och Jon Sanz, som inledde sitt partnerskap i slutet av sommaren 2023. Trots möjligheter att byta partner under alla förändringar har de valt att fortsätta sitt samarbete.

PadelDirekt träffade Coki Nieto i Madrid, vid ett event organiserat av hans sponsor Asics inför denna veckas tävling i Madrid.

– Vi är riktigt taggade på att spela här i Madrid. Som Madrid-spelare är detta vår turnering, så vi vill göra en bra turnering och spela bra padel.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi spelar riktigt bra padel. Vi tränar mycket och vi är ett riktigt bra par på banan. Vi förstår varandra väl. Vi har också ett fantastiskt team bakom oss som stöttar oss och håller oss fokuserade på vårt mål. Så, vi är verkligen glada att spela tillsammans.

Målet: “Masterfinalen”

Vilka är era mål för hösten?

– Vårt mål är att spela och nå Masterfinalen. Jag tycker att vi spelar bra och uppnår bra resultat. Så om vi fortsätter på den här vägen, tror jag att vi kommer att uppnå det.

Vilka är dina ambitioner för denna turnering?

– Jag säger alltid att mitt mål är att spela bra padel. För om du spelar bra, kommer resultaten. Så, jag fokuserar på att spela bra och inte vara nervös, inte sikta på någon specifik runda—bara spela bra, och det är allt.

”Nyckeln till vårt team”

Nieto och Sanz har tränat tillsammans under en lång tid med den före detta världsstjärnan Maxi Grabiel. Grabiel, som vet hur det är att vara i rampljuset efter att ha varit nummer ett i Argentina tillsammans med Seba Nerone, har varit en nyckeldel av deras framgång.

– Jag tror Maxi är nyckeln till vårt team. Jon och jag behöver Maxi mycket eftersom, när vi kanske blir arga på varandra, är det Maxi som tillför lite lugn på bänken. Även i vår dagliga rutin är Maxi verkligen viktig. Han ler alltid, försöker alltid stödja oss och lär oss något nytt. Så, vi är verkligen glada att ha honom.

Hur har det varit sedan Premier Padel tog över ansvaret för världstouren?

– Vi är glada. I början av året kunde de ha gjort saker lite bättre. Men nu förbättrar de sig, och jag tror att det är en lång resa. Det är deras första år, så jag tror att de i framtiden kommer att fixa problemen och göra den här touren ännu bättre. Det är redan en bra tour, men jag tror att de kan förbättra sig lite.

Coki Nieto och Jon Sanz inleder Madrid-tävlingen i morgon mot Ramiro Jesus Valenzuela och Pol Hernandez Alvarez.

Den här artikeln handlar om: