Foto: Svenska Padelförbundet och Bildbyrån
Svensk Padel

Klart: OS-stjärnan blir landslagsansvarig i Svenska Padelförbundet

ANNONS

Peja Lindholm, tidigare framgångsrik curlingspelare och förbundskapten för Svenska curlinglandslaget är klar för Svenska Padelförbundet. Han kommer främst att arbeta med elitutveckling som landslagsansvarig för seniorlandslagen. 

Peja Lindholm, tidigare framstående curlingspelare och förbundskapten för Svenska Curlingförbundet, har nu anställts av Svenska Padelförbundet. Lindholm är en meriterade curlingspelare med en imponerande samling på tre VM-guld, två EM-guld och totalt 12 internationella mästerskapsmedaljer.

— Jag ser fram emot att få börja jobba hos Svenska Padelförbundet. Jag har en stor passion för padel och utifrån min tidigare karriär vill jag ta med mig mina erfarenheter och vara en del av gänget som ska utveckla svensk padel som i alla internationella mästerskap ska vara en av favoriterna som tävlar om medaljerna, säger Lindholm i ett pressmeddelande från förbundet.

I sin nya roll inom Svenska Padelförbundet kommer Lindholm att fokusera på elitutveckling, med särskilt ansvar som landslagsansvarig för seniorlandslagen. Utöver detta kommer han även att arbeta med verksamhetsutveckling och inneha rollen som kommunikationsansvarig,

— För att få en förstklassig elit måste det finnas en bredd. Att gå från bredd till elit kräver hårt arbete. Här vill jag vara med och skapa en struktur som stöttar våra aktiva så de har förutsättningar att nå målen. 

Han fortsätter:

— För att bli en av favoriterna att ta medalj på de internationella mästerskapen framöver gäller det att vi alla involverade arbetar tillsammans och har samma målbild. Den utvecklingsresan brinner jag för och har fått vara med om den i andra idrotter tidigare. 

Åkesson: ”Kanonrekrytering”

Svenska Padelförbundet skriver att Peja Lindholm anställdes den 5 augusti 2024 och kommer som första uppdrag att följa med ungdomslandslagen till Ungdoms-EM i Budapest.

— Vi är oerhört glada och stolta över denna kanonrekrytering. Peja kommer in med ovärderliga kunskaper och erfarenheter av elitidrott på yppersta nivå. Med sina sex OS i bagaget och otaliga internationella medaljer både som spelare och förbundskapten kommer han kunna bidra stort till både padelns nationella och internationella utveckling. säger Calle Åkesson, Förbundschef Svenska Padelförbundet. 

Den här artikeln handlar om: