PADEL-SM 2024
Foto: Padel-Tv
Padel-SM

Appelgren/Rutgerssons jättesuccé — vinner SM-guld efter vändning

ANNONS

Daniel Appelgren och Douglas Rutgersson är svenska mästare efter en imponerande insats i finalen. Paret vände ett 1-5-underläge i första set och tog hem segern med 7-6, 6-2 mot Daniel Windahl och Simon Vasquez.

De senaste dagarna har Padel-SM avgjorts i Norrköping, och i finalen möttes Daniel Windahl och Simon Vasquez mot Daniel Appelgren och Douglas Rutgersson. Båda paren hade visat starka prestationer genom hela turneringen.

Windahl och Vasquez inledde matchen starkt och tog en 5-1-ledning med dubbla breaks, men setet var långt ifrån över. Appelgren och Rutgersson kämpade sig tillbaka och utjämnade till 5-5. Det blev ett tiebreak som fick avgöra det första setet, där Appelgren och Rutgersson visade sin styrka och vann.

I det andra setet fortsatte Appelgren och Rutgersson att imponera på padelbanan i Norrköping. De vann game efter game och tog ledningen med 5-2, innan de servade hem matchen.

Resultatet skrevs: 7-6, 6-2.

Vinsten innebär att både Daniel Appelgren och Douglas Rutgersson nu kan titulera sig svenska mästare för första gången. Det är en betydande prestation, särskilt med tanke på hur de lyckades vända underläge och vinna ett avgörande tiebreak i det första setet, som satte tonen för resten av matchen.

Vinsten innebar också att Daniel Windahl tappade sin imponerande segersvit i SM. Inför finalen hade han inte förlorat en enda SM-match sedan 2016, något som Padelfeber tidigare i veckan rapporterade om.

Den här artikeln handlar om: