Foto: Linus Endahl och WPT
Swedish Padel Tour

Rutgersson och Släryd klara för final — besegrar förstaseedade

ANNONS

Douglas Rutgersson och Willy Släryd är klara för final i Höganäs efter en imponerande seger över de förstaseedade Simon Vasquez och Daniel Appelgren i raka set. Nu väntar en spännande final under eftermiddagen.

Årets femte SPT-tävling avgörs i Höganäs denna helg. Tävlingen, som ursprungligen skulle ha spelats utomhus, erbjöd spelarna en chans till värdefull träning inför kommande landslagstävlingar som oftast spelas utomhus. Men väderförhållandena gjorde att de första omgångarna fick spelas inomhus. Det var först i går eftermiddag som matcherna kunde flyttas ut.

I dag bjöd Höganäs på strålande väder under förmiddagen, vilket lockade en stor publik till banorna. Först ut på centercourten var herrarnas semifinaler.

På centercourten möttes Simon Vasquez och Daniel Appelgren mot Douglas Rutgersson och Willy Släryd. Matchen blev jämn, men vid ställningen 5-5 i första set lyckades Rutgersson och Släryd bryta sina motståndares serve och servade sedan hem setet.

I det andra setet inledde Vasquez och Appelgren starkt och tog ledningen, men Rutgersson och Släryd kom snabbt ikapp, utjämnade och tog sedan ledningen själva.

Matchresultatet skrevs till 7-5, 6-4 till förmån för Rutgersson och Släryd.

I den andra semifinalen vann Albin Olsson och Adam Axelsson mot Isak Bäckman och Simon Yitbarek, vilket innebär att eftermiddagens SPT-final kommer att stå mellan Douglas Rutgersson/Willy Släryd och Albin Olsson/Adam Axelsson.

Den här artikeln handlar om: