Premier Padel

Plötslig förändring: Chozas byter ut Libaak mot Augsburger

ANNONS

Tino Libaak och Leandro Augsburger, två av padelvärldens mest lovande unga talanger, har beslutat att avsluta sitt samarbete. Samtidigt avslöjas det att Augsburger nu kommer att spela tillsammans med Chozas, Libaaks senaste partner.

Det var för två år sedan i Argentina som världen först fick upp ögonen för supertalangerna Tino Libaak och Leandro  Augsburger. Under 2023 nådde de två finaler på World Padel Tour, en bedrift som inte gick obemärkt förbi. Men resan dit var långt ifrån enkel.

Trots tidiga framgångar valde duon att gå skilda vägar efter en WPT-final, bara för att återförenas några månader senare. Den andra satsningen gav resultat och ledde till ytterligare en final på världstouren. Men när Premier Padel tog över, och poängsystemet förändrades, tappade de sina poäng och föll utanför topp 100 på rankingen.

Trots motgångarna lyckades Libaak och Augsburger under det gångna året klättra tillbaka till topp 50, med en kvartsfinal som största prestation. Men nu har deras vägar åter skiljts åt.

Leandro Augsburger meddelade nyligen beslutet via sin Instagram, där han uttryckte sin uppskattning för tiden de tillbringat tillsammans:

”Tack så mycket för våra resor tillsammans, broder. Jag lärde mig mycket vid din sida och jag vet att vi arbetade hårt för att uppnå det vi gjorde på kort tid”.

Den senaste turneringen spelade Libaak tillsammans med Chozas, men nu står det klart att det är Augsburger som tar över som Chozas partner framöver. Samtidigt är det oklart vem Libaak kommer att spela med i framtiden.

Den här artikeln handlar om: