Premier Padel

Supertalangerna går skilda vägar: ”Jag har lärt mycket”

ANNONS

Tino Libaak och Leandro Augsburger har beslutat att avsluta sitt samarbete och gå vidare med nya partners. De unga talangerna har valt att ta nästa steg i sina karriärer på var sitt håll.
— Tack för den här tiden tillsammans som började i Argentina och slutar här i Europa, skriver Augsburger på Instagram.

Det var för två år sedan i Argentina som padelvärlden fick upp ögonen för supertalangerna Tino Libaak och Leandro  Augsburger. Deras samarbete ledde under 2023 till två finaler på World Padel Tour, men resan dit var långt ifrån spikrak. 

Efter en tidig WPT-final valde de att gå skilda vägar. Dock återförenades de efter att ha samlat ihop poäng från några tävlingar, vilket resulterade i ytterligare en WPT-final. När Premier Padel tog över världstouren förlorade de dock sina poäng och föll utanför topp 100. 

Under året har de lyckats klättra till topp 50 på rankingen, med en kvartsfinal som största prestation. Men nu är samarbetet över igen, vilket Leandro Augsburger meddelade på Instagram.

”Tack så mycket för våra resor tillsammans, broder. Jag lärde mig mycket vid din sida och jag vet att vi arbetade hårt för att uppnå det vi gjorde på kort tid. Jag uppskattar dig mycket, men det är dags att gå skilda vägar och behålla den vänskap vi har. Tack för den här tiden tillsammans som började i Argentina och slutar här i Europa där vi aldrig trodde att den skulle ta slut”, skriver Augsburger på Instagram.

För Tino Libaak väntar nu ett samarbete med Alex Chozas. Det är för närvarande oklart vem Leandro Augsburger inleder ett parternskap med.  

Den här artikeln handlar om: