Padel-EM

Sista EM-dagen — här är Sveriges matcher

ANNONS

Efter en intensiv vecka på Sardinien är det nu dags för de sista matcherna i Europamästerskapet. Både Sveriges dam- och herrlandslag föll i kvartsfinalerna, men har fortfarande en chans att avsluta turneringen med glädje. I dag möter de Nederländerna i kampen om femteplatsen.

Damernas placeringsmatch

Det svenska damlandslaget är utslaget ur Europamästerskapet efter en hård kamp mot Portugal i kvartsfinalen. Efter en stark insats i gruppspelet, där de vann samtliga matcher inklusive en imponerande seger mot Nederländerna, mötte de tufft motstånd i kvartsfinalen.

I kvartsfinalen inledde Amanda Girdo och Carolina Navarro Björk med en övertygande seger på 6-2, 6-2. Därefter klev Linnea Björk och Ida Jarlskog ut på banan för att möta världsstjärnan Sofia Araujo, men det blev en för tuff utmaning och de förlorade med 1-6, 4-6. I den avgörande matchen kämpade Baharak Soleymani och Ajla Behram tappert, men Portugal visade sig starkast och vann i två set. 

Efter att ha besegrat Tyskland enkelt i gårdagens placeringsmatch väntar nu Nederländerna, som de tidigare besegrat i gruppspelet. Matchen startar klockan 10:00 och sänds på Padel-TV.

Herrarnas placeringsmatch

Sveriges herrlandslag föll i en spännande kvartsfinal mot hemmafavoriten Italien. Efter att ha säkrat en plats i slutspelet med en dramatisk seger mot Belgien, stod de inför en tuff utmaning mot Italien, som gått obesegrade genom gruppspelet. 

Förbundskapten Jonas Björkman gjorde förändringar i laguppställningen inför matchen. Douglas Rutgersson och Daniel Windahl spelade tillsammans i första matchen och efter en jämn kamp tog de hem segern med 6-2 i avgörande set. 

Adam Axelsson och Albin Olsson kämpade hårt i andra matchen men förlorade med 7-5, 3-6, 3-6. Linus Frost och Daniel Appelgren vann första set i den tredje matchen, men motståndarna vände och vann till slut med 6-4, 1-6, 0-6.

Efter att ha besegrat Tyskland enkelt i gårdagens placeringsmatch ställs herrlandslaget nu mot Nederländerna i kampen om femteplatsen. Matchen spelas klockan 16:00 och sänds också på Padel-TV.

Den här artikeln handlar om: