Foto: PadelFIP
Padel-EM

Hemmafavoriterna till final — men nu väntar giganterna

ANNONS

Efter en imponerande turnering är det dags för final i Europamästerskapen. Hemmafavoriterna Italien har kämpat sig igenom tuffa matcher för att nå finalen, men nu väntar den ultimata utmaningen mot giganterna Spanien, som har dominerat både på herr- och damsidan.

Italiens resa till finalen (Herr)

Italien har haft en imponerande resa på hemmaplan, där de har mött flera starka motståndare. I kvartsfinalen ställdes Italien mot Sverige i en match som sträckte sig över sex timmar och nio set innan de slutligen kunde segra. Semifinalen mot Frankrike blev också tuff, men Italien lyckades till slut vinna och säkra sin plats i finalen.

Spaniens dominans (Herr)

Spanien har varit oslagbara genom hela turneringen. I kvartsfinalen vann de enkelt över Nederländerna och fortsatte sedan med raka matcher mot Portugal i semifinalen. 

Italiens resa till finalen (Dam)

På damsidan har Italien också imponerat. I kvartsfinalen mötte de Danmark och vann enkelt. I semifinalen ställdes de mot Frankrike, där de fick kämpa mer men lyckades säkra en plats i finalen.

Spaniens dominans (Dam)

Precis som på herrsidan har Spanien varit oslagbara på damsidan. De vann enkelt över Tyskland i kvartsfinalen och fortsatte med en dominant prestation mot Portugal i semifinalen. Deras resa till finalen har präglats av överlägsna vinster. 

Nu återstår det att se om hemmafavoriterna Italien kan stå emot de spanska giganterna och ta hem segern på både herr- och damsidan.

Damfinalen startar 11:30 och Herrfinalen 18:00. Matcherna sänds på FIP:s Youtubekanal.  

Den här artikeln handlar om: