Padel-EM

Sverige föll mot Portugal - utslaget ur EM

ANNONS

Det svenska damlandslaget är utslaget ur Europamästerskapet på Sardinien. Detta efter en förlust med 1-2 mot Portugal i kvartsfinalen.

Under veckan avgörs Europamästerskapet på Sardinien. Det svenska damlandslaget stod för en stark insats i gruppspelet. Laget vann samtliga lagmatcher och besegrade Nederländerna i gruppfinalen under gårdagen.

Idag väntade tuffa Portugal i en kvartsfinal. Portugal hade slutat tvåa i sin grupp med Frankrike som vann den.

I den första matchen spelade Amanda Girdo och Carolina Navarro Björk. De stod för en riktig fin insats och vann matchen övertygande med resultatet 6-2, 6-2

Nu behövde Sverige bara vinna en match till för att säkra biljetten till semifinalen. I den andra matchen klev Linnea Björk och Ida Jarlskog ut på banan. På andra sidan nätet stod världsstjärnan Sofia Araujo. Det blev en för tuff batalj för de svenska damerna som förlorade med 1-6, 4-6.

Det blev en avgörande match som skulle bestämma vilket lag som skulle få spela semifinal imorgon. För svensk del kom Baharak Soleymani och Ajla Behram ut på banan. Det var iPortugal som var starkast över två set och därmed säkrade en biljett till semifinalen. 

För det svenska damlandslaget väntar nu placeringsmatcher.

För svensk del finns det fortfarande medaljchans kvar. Under eftermiddagen kommer det svenska herrlandslaget att spela kvartsfinal mot Italien. Ett speciellt möte med tanke på att Italien besegrade herrlandslaget under EM 2021. Matchen startar klockan 16:00 och sänds på Padel-TV. 

Den här artikeln handlar om: