Foto: PadelFIP
Padel-EM

Svenska herrlandslaget klart för kvartsfinal efter stor dramatik

ANNONS

Det svenska herrlandslaget är klart för kvartsfinal i Europamästerskapet på Sardinien efter en oerhört dramatisk lagmatch mot Belgien. Efter nästan sex timmars intensivt spel säkrade Linus Frost och Douglas Rutgersson den avgörande segern och skickade Sverige vidare i turneringen.

Sverige, Danmark, Belgien och Portugal hamnade i turneringens tuffaste grupp. Sveriges EM-resa började starkt med en stabil seger över Danmark i den första omgången. I den andra matchen stod Portugal för motståndet, vilket visade sig vara en för svår uppgift för svenskarna.

Därmed blev dagens möte mot Belgien en måstematch. En seger skulle innebära kvartsfinal, medan en förlust skulle betyda att turneringen var över för svensk del.

Adam Axelsson och Albin Olsson inledde den första matchen mot det belgiska paret Maxime Deloyer och Laurent Montoisy. Matchen blev en jämn uppgörelse som avgjordes i raka tiebreak där Belgien drog det längsta strået. Resultatet skrevs till 6-7, 6-7.

Vände underläge

För att hålla sig kvar i mästerskapet var Sverige tvungna att vinna den andra matchen. Daniel Windahl och Daniel Appelgren ställdes mot Francois Azzola och Clément Geens. Belgien tog kommandot och vann första set med 6-2. 

Spänningen steg inför det andra setet när belgierna fortsatte starkt och bröt svenskarna tidigt. Men Windahl och Appelgren kämpade sig tillbaka, utjämnade och vann till slut setet. I det avgörande setet var det svenskarna som hade övertaget och matchen slutade 2-6, 7-5, 6-2, vilket utjämnade lagmatchen till 1-1.

Den avgörande matchen för kvartsfinalplatsen spelades av Linus Frost och Douglas Rutgersson mot det belgiska laget Jerome Peeters och Arnaud Meessenvann. Belgien började starkt och bröt svenskarna direkt, men Frost och Rutgersson kämpade sig tillbaka och bröt själva senare i setet. 

Vid ställningen 5-5 visade svenskarna styrka och vann två raka game för att säkra setet. Det andra setet svängde fram och tillbaka men till slut lyckades svenskarna säkra segern och därmed lagmatchen med 7-5, 6-2.

Kvartsfinal i morgon 

Denna seger innebär att det svenska laget nu är klart för kvartsfinal, där Italien väntar som nästa motståndare. Det blir en spännande match, särskilt med tanke på att Italien besegrade Sverige i semifinalen under EM 2021.

Innan kvartsfinalen drar i gång kommer det svenska damlandslaget att möta Portugal. Matcherna kan följas live på Padel-TV.

Den här artikeln handlar om: