Padel-EM

Svenska damlandslaget vinner gruppen — nu väntar kvartsfinal

ANNONS

Det svenska damlandslaget har imponerat stort genom hela gruppspelet och är nu klara för kvartsfinal. Mycket tyder på att Portugal blir deras motståndare i nästa omgång.

Efter gårdagens triumf mot Estland, där svenskorna segrade i tre raka matcher, var det dags för nästa utmaning i gruppspelet – gruppfinal mot Nederländerna.

Först ut på banan var Carolina Navarro Björk och Amanda Girdo, som knappt tappade något game. Resultatet skrevs 6-1, 6-2, och det svenska laget fick en stark start.

I den andra matchen klev Linnea Björk och Ida Jarlskog ut på banan. Det blev två jämna set, men motståndarna var starkare och vann med 6-4, 6-4.

Det hela skulle avgöras i en tredje match, där Baharak Soleymani och Ajla Behram tog hand om uppgiften. Duon började starkt och vann första set med 6-2. Motståndarna inledde det andra setet starkt och tog en 4-0-ledning, men Soleymani och Behram vände till 5-5.

Vid det läget i matchen skadade sig motståndaren Groenveld, vilket ledde till en längre paus. När spelet återupptogs vann svenskorna två raka game, vilket säkrade både matchsegern och gruppsegern.

I morgon väntar kvartsfinal, och i skrivande stund ser det ut som att Portugal blir motståndet.

Ikväll spelar det svenska herrlandslaget sin sista gruppspelsmatch mot Belgien. Matchen startar kl. 16:00 och kan följas via Padel-TV.

Den här artikeln handlar om: