Padel-EM

Klart: Det här väntar Sverige i slutspelet

ANNONS

Både det svenska herrlaget och damlaget har säkrat sina platser i slutspelet i Europamästerskapet på Sardinien. Under morgondagen väntar två tuffa kvartsfinaler.

Damlandslaget

Det svenska damlandslaget har imponerat stort i EM med tre raka segrar i lagmatcherna och en gruppseger som följd. I dag säkrade de sin position i slutspelet genom att vinna gruppfinalen över Nederländerna efter tre spännande bataljer.

I kvartsfinalen kommer Sverige att möta Portugal, som slutade tvåa i Grupp B. Portugal har en stark uppställning med världsspelaren Sofia Araújo som deras största stjärna. Kvartsfinalen kommer att bli en tuff utmaning för det svenska damlaget. Vinnaren av denna match förväntas möta Spanien i en semifinal.

Herrlandslaget

Herrlandslaget fick en tuff lottning med Sverige, Danmark, Belgien och Portugal i samma grupp. Sverige inledde starkt med en stabil seger över Danmark. Den andra matchen mot Portugal blev dock för svår, och Sverige förlorade. I den avgörande lagmatchen mot Belgien stod svenskarna för en stark insats och säkrade sin plats i kvartsfinalen.

I kvartsfinalen väntar Italien, som vann Grupp B. Matchen kommer att bli en riktigt spännande, särskilt med tanke på att Italien besegrade Sverige i semifinalen under EM 2021. Vinnaren av denna match kommer sannolikt att ställas mot Frankrike i semifinalen.

Båda kvartsfinalerna går att följa live på Padel-TV. Det återstår att se om de svenska lagen kan fortsätta sina framgångar och ta sig vidare i turneringen.

Den här artikeln handlar om: