Padel-EM

Sverige föll mot Portugal i gruppspelet

ANNONS

Sverige, Portugal, Belgien och Danmark lottades in i en tuff grupp i Europamästerskapet. I dag var det dags för den avgörande gruppfinalen mellan Portugal och Sverige, en match som skulle avgöra vilket lag som får en lättare kvartsfinal och undviker ett seedat lag. Portugal visade sig vara det starkare laget och vann med två raka matcher.

Dagens batalj mellan Sverige och Portugal var inte vilken gruppspelsmatch som helst. Det var en kamp om gruppsegern och en chans till revansch för Sverige efter förlusten i VM-kvalet 2022.

Linus Frost och Douglas Rutgersson klev först in på banan och inledde mötet starkt med en vinst i tiebreak. Sverige var nu bara ett set från en första seger i lagmatchen, men Portugal visade stor motståndskraft och tog hem både det andra och tredje setet.

Resultatet skrevs: 7-6, 2-6, 4-6

För att hålla matchen vid liv behövde Daniel Appelgren och Daniel Windahl vinna sin match. Det första setet blev en jämn kamp, men den här gången var det Portugal som var starkare. Motståndarna tog en tidig 3-0-ledning i andra set och säkrade till slut segern.

Resultatet skrevs: 6-7, 2-6.

I morgon väntar en avgörande match mot Belgien. Sverige måste förmodligen vinna för att hålla sig kvar i mästerskapet.

Den här artikeln handlar om: