Padel-EM

Svenska damlandslaget stormar mot kvartsfinal

ANNONS

Andra matchen och tillika andra segern. Det svenska damlandslaget har inlett Europamästerskapet på Sardinien starkt och är nu nära en plats i kvartsfinalen. Detta efter en stabil vinst över Estland under förmiddagen.

Efter gårdagens triumf mot Storbritannien, där svenskorna segrade i tre raka matcher, var det dags för nästa utmaning i gruppspelet. Denna gång stod Estland för motståndet. Först ut på banan var Linnea Björk och Ajla Behram som vann med 6-4, 6-1.

Nästa par ut var Ida Jarlskog och Amanda Girdo, en ny konstellation för detta mästerskap. Duon dominerade totalt och förlorade bara ett game. Matchen slutade med övertygande 6-0, 6-1, vilket säkrade Sveriges andra seger i gruppspelet.

Med två raka vinster har Sverige ett starkt grepp om en plats i slutspelet. Nästa match mot Nederländerna spelas i morgon och blir en viktig prövning.

I skrivande stund spelar Nederländerna mot Storbritannien. En vinst för Nederländerna skulle säkra Sveriges plats i slutspelet.

Senare i eftermiddag, kl. 16:00, ställs det svenska herrlandslaget mot Portugal. Den matchen går att följa live på Padel-TV.

Den här artikeln handlar om: