Padel-EM

Svenska herrlandslaget inleder EM starkt — vinner mot Danmark

ANNONS

Nu är Europamästerskapet i full gång, och både herrarna och damerna har gjort en imponerande entré. Det svenska herrlandslaget visade prov på stor styrka och vann över Danmark i tre raka matcher. Resultaten skrevs till: 7-6, 6-3 / 6-2, 6-4 / 6-2, 6-3.

Efter en lång väntan har Europamästerskapet äntligen dragit igång på Sardinien, med dagliga matcher som pågår fram till lördag. Det svenska herrlandslaget har blivit lottat mot Danmark, Portugal och Belgien i gruppspelet.

I dagens första gruppspelsomgång möttes Sverige och Danmark. Först ut på banan var Daniel Windahl och Daniel Appelgren, som säkrade den första segern med resultatet 7-6, 6-3. Därefter var det dags för Albin Olsson och Adam Axelsson att göra EM-debut, och de besegrade sina motståndare med 6-2, 6-4.

Förbundskapten Jonas Björkman valde Linus Frost och Douglas Rutgersson för den sista matchen, och de levererade en stabil insats genom att vinna med 6-2, 6-3.

Därmed har det svenska herrlandslaget säkrat sin första seger i gruppspelet. De kommande utmaningarna blir matcherna mot Portugal och Belgien, som spelas på tisdag och onsdag.

Den här artikeln handlar om: