Premier Padel

Salazar: "Efter tre misslyckade tävlingar byter man partner"

ANNONS

Många spelare har bytt partners flera gånger under året, vilket knappast har undgått någon. Nu uttalar sig Alejandra Salazar om de upprepade separationerna och de nya partnerskapen.
—  I dag vill man få resultat direkt och om det inte funkar på tre turneringar så byter man partner, säger hon till den spanska tidningen El Periódico. 

Padelvärlden har upplevt många separationer under året. Den mest uppmärksammade var när Alejandro Galan och Juan Lebron bestämde sig för att gå skilda vägar. Lebron inledde ett nytt samarbete med Paquito Navarro, men nu några månader senare, verkar även detta partnerskap vara över. 

Ett annat exempel är när Gemma Triay och Marta Ortega bröt sitt samarbete innan säsongen ens hade startat. Dessa frekventa förändringar har lett till diskussioner inom padelvärlden.

Nu uttalar sig Alejandra Salazar om de upprepade separationerna och de nya partnerskapen.

— I dag vill man få resultat direkt och om det inte funkar på tre turneringar så byter man partner. Det engagemanget och hängivenheten att förbättra sig tillsammans med partnern på medellång sikt har gått förlorat, säger hon till den spanska tidningen El Periódico

Hon berättar även för tidningen att det har varit viktigt för henne att lära känna sin partner väl för att kunna hitta ett bra samarbete:

— Jag har alltid försökt att ha empati och känna den andra personen väl. Jag behandlar dem alltid efter vad de behöver för att göra det enkelt för dem. Jag tror att det är så man presterar bättre och att empatin gör att man kan få ut det bästa av båda spelarna. Att skapa en bra atmosfär är viktigt, man måste prata med varandra med respekt. 

Hon fortsätter: 

— Under årens lopp har jag lärt mig att det är avgörande att ha en psykolog som arbetar med hela laget, inte bara med spelarna.

Den här artikeln handlar om: