Premier Padel

Guide: Allt du behöver veta om Genova Premier Padel P2

ANNONS

Premier Padel anländer till Italien för att tävla i sin andra turnering i rad i Italien efter majorturneringen i Rom. Det blir en känslomässigt laddad vecka efter beskedet att flera topppar splittrats. Till skillnad från Bordeaux kommer alla par att vara närvarande.

Poäng

Det är en P2-tävling, vilket innebär att mästarna kommer att få 500 rankingpoäng i vad som nu är ett tätt rankingrace. Finalisterna får 300 poäng, semifinalisterna 180 och kvartsfinalisterna 90.

Detta blir säsongens sjätte P2-turnering i Premier Padel och den näst sista turneringen före sommaruppehållet (Malaga och Finland återstår).

Topp 4

Coello-Tapia, Chingotto-Galán, Lebrón-Paquito och Di Nenno-Stupa kommer att delta i herrarnas lottning, till skillnad från vad som hände i Bordeaux.

I damernas lottning är den stora nyheten att Bea González, som har återhämtat sig från sin skada, är tillbaka. Nummer 1-paret Sánchez-Josemaría kommer också att vara viktiga huvudpersoner.

1- Coello-Tapia
2- Chingotto-Galán
3- Stupaczuk-Di Nenno
4- Lebrón-Paquito

1- Sánchez-Josemaría
2- Brea-González
3- Triay-Fernández
4- Ortega-Araújo

Var man kan titta - TV

De tidiga omgångarna av turneringen kan ses via Premier Padels YouTube-kanal och Viaplay. Från och med kvartsfinalerna kan tävlingen även ses via Red Bull TV.

Uppmärksamhet på vädret

Turneringen i Genua kommer att hållas utomhus. Vädret är en kritisk faktor för alla utomhusevenemang. Prognoserna tyder på att regn kan förekomma på onsdag och torsdag, vilket potentiellt kan påverka evenemangets schema.

Den här artikeln handlar om: