Internationell padel

Imponerande startfält klart för FIP Gold Valladolid

ANNONS

Den här veckan spelas FIP Gold i Valladolid, en av säsongens mest prestigefyllda turneringar på FIP Tour. Flera kända spelare har anmält sig till denna turnering, som kommer att vara en förberedelse för Génova P2

De fyra seedade paren i herrarnas lottning bjuder på en del överraskningar. Juanlu Esbrí och Javi Rico kommer att starta som toppfavoriter, Leo Augsburger och Edu Alonso som nummer 2, Francisco Guerrero och Jairo Bautista som nummer 3 och Enrique Goenaga tillsammans med Arnau Ayats som nummer 4.

Ett annat intressant par blir Javi Barahona med Álex Chozas.

När det gäller damernas lottning kommer det också att finnas starka par. Bea Caldera och Lorena Rufo är förstaseedade, Laia och Nuria Rodríguez är andrahandsfavoriter, Marta Talaván och "Portu" Nogueira är tredjeseedade och Marina Guinart tillsammans med Noa Cánovas är fjärdeseedade.

Låt oss komma ihåg att CUPRA FIP Tour har fem kategorier: FIP Platinum, Gold, Star, Rise och Promotion, plus FIP Finals som avslutar säsongen.

Denna Valladolid-turnering är en Gold-kategori, så vinnaren kommer att tjäna 125 poäng, tvåan 75 poäng, semifinalisterna 45 poäng och kvartsfinalisterna 22 poäng. Dessutom finns det 50 000 euro i prispengar att dela ut.

Den här artikeln handlar om: