Bild: Eurosporting Cordenons
FIP-turnering

Stor succé för Axelsson och Olsson - vinner FIP-tävlingen i Italien

ANNONS

Adam Axelsson och Albin Olsson gick hela vägen och vann FIP-tävlingen i Italien. Svenskarna stod för en stark prestation och vann finalen i raka set med resultatet 6-3, 6-4.

Adam Axelsson och Albin Olsson har spelat en FIP-tävling i Italien under helgen. Efter flera starka prestationer säkrade paret en plats i finalen under förmiddagen.

I den avgörande matchen ställdes svenskarna mot Guillem Figuerola (209) och Guillermo Casal Maldonado (363).

Axelsson och Olsson imponerade med en stark inledning av finalen, där de snabbt tog en 3-0-ledning. Motståndarna kämpade sig tillbaka och utjämnade ställningen till 3-3. Svenskarna svarade dock kraftfullt genom att vinna en "Golden Point" och tog ledningen med 5-3. De kunde sedan serva hem första set efter ytterligare en "Golden Point".

I det andra setet tog svenskarna en tidig ledning efter ett vunnet break fram till 2-1. Paret behöll sedan ledningen fram till match med resultatet 6-3, 6-4.

Vinsten innebär att både Axelsson och Olsson får viktiga FIP-poäng inför kommande tävlingar, vilket förbättrar deras placeringar på rankinglistor. En FIP Rise-vinst belönas med 31 poäng per spelare, vilket är betydelsefullt för deras fortsatta framgångar.

Den här artikeln handlar om: