Premier Padel

Galan: ”Förra året pratade jag med flera spelare för en förändring”

ANNONS

Under de senaste månaderna har Ale Galan bildat ett framgångsrikt lag tillsammans med Federico Chingotto. Nu talar Galan ut om sitt partnerbyte och avslöjar att han pratade med flera spelare i fjol för att få en förändring. 

I början av året kom beskedet att Alejandro Galan och Juan Lebrón skulle avsluta sitt partnerskap. Detta ledde till att Galán inledde ett nytt samarbete med Federico Chingotto. Deras samarbete har visat sig vara mycket framgångsrikt, med en imponerande start där de nått samtliga finaler och säkrat flera vinster.

Men det var redan vid slutet av förra året som Galan började prata med flera spelare för eventuellt inleda ett samarbete. Det berättar han för den spanska tidningen AS:

— Förra året pratade jag med Martín, med Fede, med flera spelare, för att ta reda på vilka möjliga alternativ som fanns på marknaden, eftersom jag kände att jag behövde en förändring. 

Han fortsätter:

— Sedan hade Lebron och jag en fantastisk avslutning på säsongen och vi bestämde oss för att börja tillsammans, även om förändringen redan var i luften. Jag ringde Fede efter den andra turneringen och han sa ja. Det var ett vågspel för oss båda, för från början vet du inte hur det kommer att att bli.

Under den här veckan spelar Galan och Chingotto sin första Major tillsammans. 

Den här artikeln handlar om: