Premier Padel

Guide: Allt du behöver veta om Italy Major

ANNONS

Premier Padel anländer till Italien för säsongens andra majorturnering. Foro Italico förbereder sig för att vara värd för en turnering full av överraskningar och några anmärkningsvärda frånvaron.

Sändning 

De tidiga omgångarna av turneringen kan ses via Premier Padels YouTube-kanal och Viaplay. Från och med kvartsfinalerna kan tävlingen även ses via Red Bull TV.

Lottning

Till skillnad från P1- och P2-turneringarna (där damerna hade en omgång mindre) kommer både herrarnas och damernas lottning i Italiens major att starta från 64-delsfinalen.

De 16 högst rankade paren behöver dock inte spela i den första omgången.

Finalerna spelas på söndag.

Få tillgång till de fullständiga lottningarna här.

Prispengar och poäng

Varje spelare i de vinnande paren får 47 250 euro, medan finalisterna får 23 625 euro. Semifinalisterna får 13 125 euro och de som når kvartsfinalerna får 8 531 euro.

Mästarna får 2.000 FIP-rankingpoäng, finalisterna 1.200, semifinalisterna 720 och kvartsfinalisterna 360.

Topp 4

Detta blir den första majorn sedan Lebrón och Galán splittrades. De fyra bästa herrparen är Tapia-Coello (1), Galán-Chingotto (2), Lebrón-Paquito (3) och Di Nenno-Stupa (4).

I damernas lottning kommer Tamara Icardo och Bea González inte att delta på grund av skada. Både Delfina Brea och Alejandra Salazar har varit tvungna att hitta nya partners. De fyra bästa paren är Sánchez-Josemaría (1), Triay-Fernández (2), Ortega-Virseda (3) och Brea-Gallardo (4).

Salazar spelar med Goenaga och de startar som sjunde seedade.

Nyheter

Romturneringen har schemalagda speltider och ett värmeprotokoll på grund av de höga temperaturer som förväntas i Italien.

Tolito Aguirre återvänder till Premier Padel och spelar tillsammans med Gonzalo Rubio.

Den här artikeln handlar om: