Premier Padel

Chingotto om partnerskapet med Galán: ”Det är en dröm”

ANNONS

Under de senaste månaderna har den argentinske spelaren Federico Chingotto bildat ett framgångsrikt lag tillsammans med den spanske spelaren Ale Galan. I en intervju med den spanska tidningen Sport berättar Chingotto om sitt nya samarbete.
- Jag föll alltid i semifinalen och att nu vara med i kampen med allt som vi har är en dröm. 

I början av året kom beskedet att Ale Galán och Juan Lebrón skulle avsluta sitt partnerskap. Detta ledde till att Galán inledde ett nytt samarbete med Federico Chingotto. Deras samarbete har visat sig vara mycket framgångsrikt, med en imponerande start där de nått samtliga finaler och säkrat flera vinster.

- Många saker händer som jag har arbetat för under en lång tid och jag tror på lagets slogan att ”njuta av ögonblicket” eftersom man aldrig vet. När man har spelat så många finaler och vunnit så många mästerskap vet man aldrig hur länge det varar eftersom livet som idrottsman ibland tar slut tidigare än väntat, så jag är nöjd med den nutid jag har, men jag minns alltid var jag kommer ifrån och allt jag har fått kämpa för för att komma dit jag är i dag, säger han till den spanska tidningen Sport.

Chingotto: ”En extra press”

Galán berättade tidigare i en intervju med VeinteDiez att Chingotto var hans enda alternativ när han bröt med Lebrón. Nu delar den argentinske spelaren sin syn på det nya samarbetet och berättar att han har arbetat hela sitt liv för att få denna möjlighet.

- Självklart är det en extra press, men jag har arbetat hela mitt liv för den här möjligheten och jag kände mig förberedd, att jag tävlade bra, att jag utvecklades som idrottare och att jag hade mognat mycket. Jag är 27 år gammal nu, jag har tävlat i flera år och det märks, så jag kände mig väl förberedd för att ta mig an utmaningen, säger han till den spanska tidningen Sport.

Chingotto avslutar med att säga att allt han upplever nu är en dröm:

- Det är en dröm. I slutändan är drömmen för en idrottare alltid att satsa allt, att vinna mästerskap, att tävla i finaler och vinna titlar. Jag kom från att vara nära, jag spelade i en final då och då. Jag föll alltid i semifinalen och att nu vara med i kampen med allt som vi har är en dröm.  

Den här artikeln handlar om: