Premier Padel

Bela om misslyckade samarbetet med Capra: ”Det var många olika saker”

ANNONS

Inför den nya säsongen så meddelade Fernando Belasteguín att han skulle inleda ett samarbete med Lucho Capra. Men partnerskapet gick inte som spelarna hade tänkt. Efter flera tuffa turneringar så gick paret skilda vägar. Nu berättar Bela om vad som inte fungerade. 

Det var många nya par på världstouren inför den nya säsongen. Ett nytt par var Fernando Belasteguín och Lucho Lucho Capra som meddelade att de skulle spela med varandra under säsongen.

Men samarbetet gick inte som spelarna hade tänkt. Efter flera tuffa turneringar där paret föll i tidiga omgångar så bröt paret samarbetet.

Nu berättar Bela för den spanska tidningen Marca om varför samarbetet inte fungerade:

— Det var många olika saker. Jag har höga krav på mig själv och jag hade ingen bra försäsong, jag tränade inte mycket padel, jag hade haft ont i armbågen. Det och den fysiska omställningen att jag behövde spela på vänsterkanten tyngde mig. Jag presterade inte, vi spelade tre turneringar och jag gjorde mycket dåligt ifrån mig.

Han fortsätter:

— Mellan det och de förväntningar han hade på mig... så fick han inte heller ut den version som han har visat i senare turneringar. Trots att jag är högerhänt och han vänsterhänt hade vi liknande egenskaper men poängen blev väldigt långa, vi avslutade knappt och det var då jag insåg att jag var tvungen att byta till högersidan.

Bela inledde därefter ett samarbete med Tello som han spelar med nu. 

Den här artikeln handlar om: