Notification

Windahl släpper eget racket: ”Grym produkt”

HEAD, ett av världens mest kända varumärken inom racketsport, skidsport och simning, släpper nu ett unikt padelracket, framtaget tillsammans med Daniel Windahl. Gravity Pro Nordic Edition kommer endast säljas i begränsad upplaga på den skandinaviska marknaden. 

Sveriges mest framgångsrika padelspelare, som hittills representerat HEAD med racketmodellen Gravity Pro kommer nu gå över till en modell som han själv varit med och designat – Gravity Pro Nordic Edition. 

”Vi har jobbat med det projektet under en längre tid så det känns fantastiskt att äntligen kunna presentera en grym produkt”, säger Daniel Windahl och fortsätter, ”Jag ville skapa ett utseende som representerade Skandinavien, så norrskenet mot den djupblå himlen i rackets övre del i kombination med det sobra i silvret i botten och en touch av grönt i detaljerna känns mitt i prick.” 

Gravity Pro Nordic Edition bygger på den kommande modellen av Gravity Pro som släpps under hösten. Modellen är alltjämt ett kontrollracket med rund form men under – och över – ytan är det mycket nytt. Till att börja med har modellen fått Auxetic 2.0, vilket innebär att den speciella konstruktionen som skapar en unik träffkänsla nu återfinns i både klykan och handtaget. 

Även Soft Butt Cap, ett mjukare tvåkomponentsmaterial som ersätter den traditionella handtagsknoppen, har tillkommit, vilket minskar vibrationer och förbygger skador och blåsor i händerna. Racket har också ett nytt skum, Control Foam, som ökar sweetspoten och ger ännu bättre precision i slag som bandeja or chiquita. Mest framträdande nyheten, förutom det unika utseendet, är träffytan som fått en ny grov typ av lackering som kan liknas vid sandpapper. Med den kommer ökat grepp och möjlighet till mer spin.

Under den nya lacken finns en träffyta av kolfiber och glasfiber som kombinerar de bästa egenskaperna av respektive material. Nya Gravity Pro Nordic Edition är också 5 gram lättare, 365 g och har en lägre balans, 260 mm för ökad manövrerbarhet och kontroll. 

”Jag upplever att Nordic Edition ger mer tryck i slagen, utan förlorad kontroll. Och med den nya ”sandpapperytan” kan jag spela precis det spel jag vill. Att balansen är lägre är passar mig också utmärkt. Det här är helt enkelt ett perfekt racket för mig och jag hoppas att alla som spelar med en liknande stil också kommer att gilla det”, avslutar Daniel Windahl. 

HEAD Gravity Pro Nordic Edition 

Form: Rund 
Vikt: 365 g 
Storlek: 498 cm2 
Balans: 260 mm 
Träffyta: Hybrid (Kolfiber/Glasfiber väv) 

Teknologier 

AUXETIC 2.0 

Känn varje slag och få mer självförtroende i ditt spel med Auxetic 2.0-teknologi, placerad både i klykan och i greppet. Den unika konstruktionen reagerar aktivt och ger supersnabb och precis feedback. 

CONTROL FOAM

Control Foam förbättrar sweetspot och ger extra precision för slag som bandeja eller chiquita. 

SPIN SURFACE 

Generera extra spinn med den nya grova lackteknologin som ger extra grepp vid bollträff. 

SOFT BUTT CAP 

Den nya mjuka buttcapen, gjord av tvåkomponentsmaterial, ger bekväm och mjuk känsla, dämpar vibrationer och minskar trycket, vilket förhindrar skador och blåsor.