Premier Padel

Chingotto: ”Jag är väldigt lugn eftersom jag vet att jag har världsettan på min sida"

ANNONS

Federico Chingotto och Alejandro Galán säkrade sin första titel som ett par i Brussels P2. Argentinaren talade om sin nya partner på en presskonferens efter finalen och hyllade honom stort.

Efter uppbrottet med Juan Lebrón visste Ale Galán att Chingotto var hans nästa val. ”Chingalán” nådde finalen i sin debut på Puerto Cabello P2, men fick vänta tre veckor på att ta revansch i Belgien och vinna den första trofén.

Fede Chingotto spelade en enastående final och konstaterade på presskonferensen: ”Ale förmedlar till mig viljan att hela tiden bli bättre. Han tar fram det bästa i mig, han kan få mig att le även i tuffa tider. Han lyckas alltid få fram den där tävlingsinstinkten i mig.”

Dessutom klargjorde argentinaren att hans partner för honom är världens bästa spelare: ”Jag är väldigt lugn eftersom jag vet att jag har nummer 1 vid min sida.”

Galán och Chingotto är tydliga med att detta bara är början: ”Jag är inte färdig med det vi just har uppnått, vi måste fortsätta att arbeta och förbättra oss”, avslutar Chingotto.

Den här artikeln handlar om: