Premier Padel

Guide: Allt du behöver veta om Premier Padel-tävlingen i Belgien

ANNONS

Premier Padel anländer till Belgien för att den femte turnering för året ska avgöras. Här ger vi dig allt du behöver veta om denna turnering, som kommer att bli spännande med många nya par.

Poäng

Turneringen är ett P2-evenemang, vilket innebär att mästarna kommer att få 500 poäng på rankingen. Finalisterna kommer att få 300 poäng, semifinalisterna 180 och kvartsfinalisterna 90.

P2-turneringar är de lägst rankade evenemangen inom Premier Padel, vilket innebär att de delar ut färre poäng.

Tävlingen

Evenemanget kommer att äga rum på Gare Maritime, den plats där World Padel Tour har arrangerats under tidigare år. Det blir tredje året i rad som den belgiska staden står värd för stjärnorna, även om det blir första gången i ledning av Premier Padel.

Topp 4

Den stora nyheten i denna turnering kommer att vara debuten för Lebrón och Paquito Navarro. Superpibes får betala priset för splittringen mellan Lebrón och Galán och kommer att sjunka till fjärde plats i rankingen. I damklassen återvänder Paula Josemaría och Ari Sánchez till tävlingen efter att ha tagit en paus i Venezuela P2.

1. Coello/Tapia
2.  Lebrón/Paquito
3.  Galán/Chingotto
4. Stupa/Di Nenno

1- Josemaría/Sánchez
2- González/Brea
3- Triay/Fernández
4- Icardo/Salazar


Lebrón och Paquito möter Jaime Muñoz och Javier García i den första omgången. Samtidigt kommer Galán och Chingotto att spela mot Edu Alonso och Alex Arroyo. Om båda paren går vidare i turneringen möts de i semifinalen.

Se hela lottningen här.

Sändningen

De första omgångarna av turneringen kan ses på Premier Padels YouTube-kanal och Viaplay. Från kvartsfinalerna och framåt kan Brussel P2 också ses på Red Bull TV.

Prispengar

Tävlingen kommer att dela ut totalt 235 000 euro.

Den här artikeln handlar om: