Notification

10 viktiga padeltillbehör du som spelare måste ha

ANNONS

Som padelspelare finns det många olika tillbehör du kan få stor nytta av. Det handlar dels om sådana som kan förbättra din prestation, dels tillbehör för ökad bekvämlighet. Du har även tillgång till diverse skydd. I denna artikel ska vi lista 10 av de viktigaste padeltillbehören.

1. Padelracket

Naturligtvis finns det inget viktigare än att ha ett bra racket när man spelar padel. Vilket som passar bäst är dock något som kan variera från person till person. Exempelvis finns det både dam- och herrracketar, racketar för juniorer samt sådana anpassade efter vilken nivå du spelar på. Svenska Tretorn är ett av många bra alternativ för dig som är ute efter högkvalitativa padelracketar.

2. Padelbollar

Att man behöver padelbollar för att kunna spela padel är en självklarhet. Dock finns det bollar som bland annat passar olika bra beroende på hur skickliga du och din motståndare är. Många av de stora tillverkarna av tennisbollar har numera även padelbollar.

3. Padelskor

Det finns också padelskor som passar olika bra beroende på kön, ålder och individuella behov. Likt padelbollar har du flera välansedda tillverkare att välja mellan när det gäller skor utformade för sporten. Tre exempel är Adidas, Lacoste och Nike.

4. Grepplinda

En högkvalitativ grepplinda är viktigt av flera skäl. Det främsta är att den ska kunna ge dig ett bra grepp så att du kan göra dig själv rättvisa när du spelar. Ett annat är att grepplindor fungerar som skydd för padelracketar.

5. Dator eller mobil enhet

Du kanske undrar vad i hela fridens namn datorer och mobila enheter har med padel att göra? Det är inte så märkligt som det först kan låta. Ordet ”padelspelare” handlar främst om personer som själva spelar padel. Dock kan det även röra sig om individer som gillar att spela på padelmatcher, antingen med traditionella odds eller liveodds. Då det i dagens värld görs online behövs det en bra dator, smartphone eller surfplatta för att få tillgång till de sidor som erbjuder sportsbetting. Det går både att spela på inhemska turneringar, exempelvis sådana som ingår i Swedish Padel Tour, samt utländska och internationella events.

6. Padelkläder

Bekväma kläder i form av bland annat tröjor och shorts är förstås också vitalt när man spelar padel. Även dessa rekommenderar vi dig därför att välja ut med omsorg så att du exempelvis får rätt passform och kan röra dig utan att hindras av kläderna.

7. Padelväskor

Padelväskor finns i flera olika varianter. Huvudsyftet med dem är att man ska kunna bära med sig sina racketar samt övriga tillbehör i väskorna. Det görs dels av bekvämlighetsskäl, dels för att skydda innehållet.

8. Skyddsglasögon

Det finns en viss risk för ögonskador när man spelar padel. De kan uppstå från att man som spelare får en boll som träffar ögat. För att ta det säkra före det osäkra kan det vara bra att använda ett par skyddsglasögon.

9. Andra skydd

Behovet av ytterligare skydd kan variera beroende på spelare. Är du exempelvis en person med knäproblem är det av förklarliga skäl klokt att använda knäskydd när du spelar padel.

10. Bollsamlare

En bollsamlare gör det möjligt att samla på sig de padelbollar du spelar med på ett snabbt och smidigt sätt. För dig med ryggproblem kan de dessutom underlätta genom att du inte behöver böja dig varje gång du ska plocka upp en boll.


 

Den här artikeln handlar om: