Notification

Padelproffs för en säsong — andra upplagan av succén HEAD Hunted Padel Team just avslutad

När vi träffade teamet i början av säsongen hade någon ambitionen att bära en medalj runt halsen, en annan att ta stora kliv uppåt i rankingen och en tredje att bli mentalt starkare än någonsin tidigare. Vi kan stolt meddela att samtliga mål införlivades när HEAD Hunted Padel Team nu har avslutat sin andra säsong. 

HEAD Hunted Padel Team kan stolt blicka tillbaka på en säsong som levererade resultat på alla plan. I en sport som fortsatt att etablera sig och inte längre kan kallas för en trend, har HEAD med sin stora satsning blivit en betydande del och möjliggörare inom communityt. 

Helheten gav oväntat resultat 

Säsongens åtta spelare formade snabbt fyra dynamiska par med en stark laganda, som spred sin energi på tävlingar och träningar runt om i Stockholm. Genom intensivt arbete i gymmet, dedikerad padelträning på Ledap i regi av huvudtränare Dob Engström, och stort fokus på mental styrka genom Coach My Brain, har laget under 5 månader gett allt för att nå sina uppsatta mål. Med vilja, beslutsamhet och passion kommer resultat. Natasha Engberg utvecklar: 

“Möjligheten att som glad amatör få de bästa möjliga förutsättningarna att utvecklas som padelspelare har gett större effekt än jag kunnat hoppas på. Att få helheten, mental, fysisk och teknisk träning har gjort att jag kunnat ta större kliv än tidigare. När jag började programmet var jag rankad 100 i Sverige, idag är jag rankad 75!” 

“Kommer finnas med dem länge” 

Säsongen fokuserade på både övergripande mål och delmål, som handlade mindre om att kliva högst upp på prispallen och mer om att utforska sig själva som spelare, överträffa sina egna förväntningar och klättra vidare i sin personliga utvecklingskurva. Thin Boman, Marknadschef HEAD Scandinavia förklarar: 

“Det är fint att se hur det här programmet linjerar med vår mission om att erbjuda den optimala utrustningen för atleter på alla nivåer, för att nå deras fulla potential. I takt med att vårt lag har utvecklats, har vi också kunnat erbjuda produkter som möter deras behov. Vi hoppas och tror att deltagarnas upplevelse av HEAD Hunted Padel Team, precis som föregående lag, kommer att finnas med dem länge. 

För spelarna markerar slutet av säsongen bara början på nästa kapitel. Med blicken riktad mot framtiden, nystiftad vänskap inom sporten och ett starkt bultande hjärta för padel, planeras nya drömmar och möjligheten för att än en gång överträffa sig själva.


 OM HEAD: 

HEAD är en ledande tillverkare av sportutrustning och kläder för racket-, vinter- och vattensport och erbjuder komplett utrustning inom padel, från racket och bollar till kläder, skor och väskor. Allt sedan företaget lanserade sina första padelracketar år 2000 har man fortsatt att skapa innovativa och teknikledande produkter för atleter på alla nivåer. Idag tillhör några av världens bästa spelare, som Ariana Sánchez, Paula Josemaría, Marina Guinart, Arturo Coello, Edu Alonso och vår svenska stjärna Daniel Windahl den växande HEAD PADEL familjen. 

Tidigare internationell handbollsdomare som sadlade om till padel och blev frälst. Natasha Engeberg är en av åtta deltagare i programmet med målet att nå sin fulla potential. Programmet gav resultat, på 124 dagar klättrade hon 25 placeringar på den svenska padelrankingen. 

Marcus Olsson, creative director på DB Journey, tog sin kreativitet och målmedvetenhet till padelbanan och det med storm. Inte en fot i padel communityt innan säsongens start – nu 4 månader senare är han frälst av ett starkt och inspirerande community.
 

Daniel Wahlström, deltagare HEAD Hunted Padel Team, bodde i Spanien under flertålet år – då för att spela basket och förstod sig inte på padel, numer är han fast i sporten och ifrågasätter starkt vad han tvivlade på i Spanien. 

Coach My Brain har hjälpt spelarna att hitta rätt fokus på banan. Senait Habtemikael gav sig in i säsongen med en låg tro på sig själv. Med ett noga följt träningsprogram lyckades hon vända mönstret och bygga upp en imponerande mental styrka – en helt ny nivå än hon tidigare upplevt.

124 dagar med HEAD Hunted Padel Team. Hur gjorde de för att utvecklas så snabbt? Låt dig inspireras och ta del av tips och trix från de tidiga mornarna på banan, de tuffa gympassen och de kluriga mentala övningarna. Du hittar allt på Team Head’s instagram. 

Länk till teamhead_sweden Instagram 

HEAD Radical Pro var det givna valet för större delen av HEAD Hunted Padel Team, ett droppformat racket med lägre tyngdpunkt som ger spelaren en optimal balans mellan kraft och kontroll.