Internationell padel

Padelvärlden i sorg efter pionjärens bortgång

ANNONS

Idag är padelvärlden i stor sorg. En av padeljournalistikens stora pionjärer, Carles Prat, har gått bort vid 50 års ålder. 

Idag sörjer padelvärlden efter beskedet om Carles Prats bortgång, endast 50 år gammal. 

Carles Prat var en pionjär som började bevaka padel när sporten ännu var mycket liten för över ett decennium sedan. På senare år har han synts mycket i sin egna Twitch-kanal Padel20 där han ofta bjöd på både initierat och underhållande snack om padel med inbjudna gäster. 

Prat arbetade också länge för det katalanska padelförbundet och var bara för tre veckor sedan närvarande i Qatar under Premier Padel-tävlingen. 

Beskedet om bortgången har bemötts med stort stöd till Prats familj och hans närmaste av såväl spelare som personer som jobbar runt sporten. 

Fernando Belasteguin skriver bland annat: 

”Vila i frid kära du. Mina kondoleanser till familj och vänner.”

Ari Sanchez skriver: 

”Livet förbereder oss inte för dessa ögonblick. Tack för din hängivenhet, för den vänlighet du har visat alla spelare och särskilt mig och för att du har gjort padel till ditt yrke.”

Under finalen av Premier Padel i Mexico hölls även en tyst minut ägnad till Prat. 

Carles Prat kommer bli ihågkommen som den duktiga journalist och hans stora passion för padel. Men också hur han bemötte nya personer verksamma runt sporten, som när PadelDirekt och Padel Alto startades.

Bemötandet man fick var alltid ett och samma: ”Vilket bra jobb ni gör!”. Alltid med ett leende på läpparna. 

PadelDirekts redaktions tankar går till familj och Carles nära och kära, och vi hälsar därmed Vila i Frid, Carles Prat. 

Den här artikeln handlar om: