Foto: World Padel Tour
Premier Padel

Galan bryter tystnaden: ”Det var den utlösande faktorn”

ANNONS

Alejandro Galán berättade för första gången om beslutet att bryta med Juan Lebrón. Den tidigare världsettan beskrev hur dagarna efter skandalen i Doha utvecklades och anledningarna som fick honom att söka ett nytt projekt.

I en intervju med El Partidazo bekräftade Galán att något hade förändrats när han återvände från Qatar: "Jag lämnade Qatar väldigt ledsen och med dåliga känslor. När vi kom till Spanien, efter träningen, kände jag mig inte bekväm. Jag hade funderat på det. Det var en känsla jag hade och som hade varit återkommande. Jag behövde nya utmaningar. På eftermiddagen hade jag fattat beslutet".

När Galán fick frågan om Lebróns reaktion på hans beslut, sa han: "Han blev överraskad. Ingen av oss gillar att byta partner i början av säsongen. Men jag kände så och jag var väldigt tydlig med det. Det var bäst att inte fortsätta och att söka nya projekt".

Dessutom tillägger Galan: “Jag ville inte att en annan situation skulle uppstå på banan där jag kände mig obekväm, och det var den utlösande faktorn”.

Samtidigt försäkrade Galán att han bara kommer att hålla fast vid de goda minnena från ett partnerskap som skapade historia inom sporten: "Vi vill minnas alla bra stunder och allt vi har uppnått inom padel. Vi har byggt upp en fantastisk familj. Vi har delat mycket tillsammans. Vi ska försöka ta farväl på bästa möjliga sätt, förhoppningsvis genom att vinna".

Den här artikeln handlar om: