Svensk Padel

Danska succén kommer till Sverige: ”Padelspelarna behöver den här appen”

ANNONS

Ett problem som de flesta padelspelare stöter på är att hitta medspelare. Nu kommer den danska succén padelLink till Sverige. En app som på ett enkelt sätt hjälper dig att få till spel på banan.

Gör din beställning här! 

De flesta har nog varit med om att man vill spela padel men att man saknar medspelare. Det upplevde Anders Mørch som ett vanligt problem i Danmark och valde därför att försöka hitta en lösning. Han utvecklade en enkel app som skulle underlätta för alla danska padelspelare.

— Jag beslutade att hjälpa de danska padelspelarna att hitta en app för att lösa problemet. Jag hade en bild på ett papper som var min vision om hur lätt det kunde bli. Jag spenderade mycket pengar på att hitta en dansk utvecklare och han har gjort ett fantastiskt jobb. Sedan vi lanserade i maj har det gått väldigt bra, säger Anders Mørch. 

Nivåindelningen: “Svårt att bestämma sin egen nivå”

I dag har appen över 17 000 användare i Danmark och varje dag söker hundratals spelare matcher. En viktig del av appen är nivåindelningen som ska göra det lätt att hitta medspelare på en liknande nivå. 

— Det här är det viktigaste i appen. I Danmark har vi en skala på 1-7 och det har varit många diskussioner i Danmark och jag är säker på att det är samma diskussion som i Sverige. Hur man ska bestämma vilken nivå man är på. Det kan vara väldigt svårt. Efter att jag lanserade PadelLink så har nu över 17 000 personer en nivå på en skala från 1-7, säger Anders Mørch. 

Han fortsätter:

— I Sverige kommer man kunna välja mellan MATCHI-skalan eller nivån A,B,C,D. När många människor börjar lägga in sin nivå på den skalen så kan vi börja hjälpa folk att bestämma var de ska börja. Det är enkelt att jämföra din nivå med de andra spelarna. En annan sak är också att man kan koppla sitt Rankedin-konto med appen. 

Notiser: “Viktigaste med appen”

I appen kan man filtrera så man får upp bokningar i närheten av sig med en nivå som passar spelaren. Anders Mørch berättar att en av fördelarna med appen är att man får en notis när någon söker spelare till en match som stämmer överens med ens filter. 

— Det viktigaste med appen är såklart notiserna. När det dyker upp en match som stämmer överens med det man söker så får man en notis. Om man till exempel jobbar och så dyker det upp en match så får man en notis och då är man två klick i från att vara med i matchen.

Han fortsätter:

— En annan viktig funktion med appen är att man inte bara går med i en match, man ansöker om att få vara med. Sedan måste den som skapade matchen acceptera för att man ska få platsen. Det skickas sedan ut en notis om man fick platsen eller om det var fullt. 

Är det gratis att använda appen?

— Jag gör det här för att padelspelarna behöver den här appen. Ja, den är gratis. Jag har några sponsorer i Sverige. Det är inte så lätt. I Danmark känner jag alla. Jag har ett enormt nätverk. Folk har varit extremt trevliga mot mig. Så affärsmodellen är sponsorer och en dag kommer padelanläggningarna att betala mig en liten avgift för att vara med i appen. Det finns mer än 1 000 platser i Sverige, säger Anders Mørch.

Vad är ditt mål med appen i Sverige?

— Jag vill nå 20 000 användare inom det första året. I Sverige finns det dubbelt så många spelare och banor så vi borde kunna nå 20 000 första året och sedan 50 000 under andra året.

”Padelhallar kan lägga in aktiviteter”

Padelanläggningarna kan också använda sig av appen för att dela träningar och aktiviter. Anders Mørch berättar att om en spelare har valt en anläggning som delar aktiviteter, så kommer den få upp det på sin startsida.

— I appen så kan padelhallar lägga in aktiviteter och träningar. Alla spelare som har valt den anläggningen kommer att få en notis om det, säger Anders Mørch.

Appen lanserades under förra veckan i Sverige.

Den här artikeln handlar om: