Foto: Instantpadel
Padelaffärer

Svenska företaget först med unika banan: "Passar både padel och pickleball”

ANNONS

Svenska Padelbolaget Instantpadel har under de senaste åren växt globalt och levererat banor till en mängd olika platser runt om i världen. Nu tar de nästa steg och presenterar världens första bana som passar både för padel och pickleball.

I slutet av december skrev PadelDirekt om padel-bantillverkaren Instantpadel som på ett helt unikt sätt kan montera upp och ner en padelbana. Nu har företaget tagit fram den första banan som funkar för både padel och pickleball.

”Det ledande företaget inom mobila padelbanor Instantpadel har idag, tillsammans med sin exklusiva golvpartner Versacourt, lanserat världens första yta för både padel och pickleball, kallad Versacourt Pickleball Performance Tile, och därmed banat väg för en revolution av hur sporterna kan kombineras, särskilt i USA där pickleball spelas av över 36,5 miljoner människor”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget skriver att det här är första gången som ett golv har tillverkats för att uppfylla specifikationerna för både pickleball och padel. VD och medgrundaren Christoffer Granfelt säger så här om nyheten:

"Lanseringen av denna världsunika spelyta som passar både padel och pickleball är ett viktigt ögonblick för racketsportklubbar och operatörer. Affärsmöjligheten att få pickleball och padel på samma spelyta och inom samma banutrymme passar perfekt för de många klubbar med flera racketsporter som överväger hur de bäst kan implementera båda sporterna i sitt utbud till låg risk", säger VD och medgrundaren Christoffer Granfelt i ett pressmeddelande. 

Han fortsätter:

”Särskilt i USA finns det många nya padeloperatörer som vill erbjuda pickleball som en som en ingång för spelare, med tanke på den större kunskapen om sporten bland den amerikanska befolkningen. Det här innovativa golvet ger operatörerna en möjlighet att introducera padel samtidigt som de respekterar pickleballs popularitet och dragningskraft hos deras spelare. Den här lösningen gör det möjligt för operatörerna att mindre riskfyllda alternativet för sina anläggningar, samtidigt som de sparar kostnader och får den perfekta plattformen för att maximera antalet spelare som vill prova båda sporterna. Det här är en lösning som alla vinner på och som kan gynna privata klubbar och offentliga anläggningar i USA och resten av världen”

Instant Padel har under de senaste åren installerat cirka 150 banor i 17 olika länder. I dag har deras banor monterats upp på flertalet platser som Soho Club, London, Kuwait, Alperna, stränder och shoppingcenters för att bara nämna en del av alla häftiga platser. 

Läs en intervju med Christoffer Granfelt här: Svenska företaget har byggt banor i Alperna och på stränder: ”Sir Andy Murray var på plats”

Den här artikeln handlar om: