Premier Padel

Arturo Coello: ”Målet är att ta över förstaplatsen igen”

ANNONS

Arturo Coello inleder Premier Padel-säsongen 2024 som nummer 1 i den individuella rankingen. Spelaren deltog i en intervju med tidningen Marca där han analyserade vad som uppnåddes förra året och de viktigaste målen för den här nya starten.

Även om Coello leder den individuella rankingen kunde hans partner Agustín Tapia inte delta i alla turneringar under 2022. Det är därför paret ligger bakom Lebrón och Galán i rankingen. Arturo berättade att hans mål är att återta tronen:

"Utan tvekan är det ultimata målet att försöka bli nummer 1 i slutet av året, men det finns många steg som vi måste övervinna innan vi når det. Det första är att vara i fysisk form, nu är vi nära 100%. Det har varit en mycket intensiv försäsong, i mitt fall fördubblades den fysiska träningen för att försöka matcha våra rivalers nivå."

Coello: “Jag fick inga samtal”

Coello och Tapia hade en fantastisk start på säsongen i fjol som resulterade i att de blev världsettor på World Padel Tour. Arturo indikerade att detta höjde ribban mycket högt för fansen, som i slutändan spelade mot dem: "Folk vande sig vid något som inte var normalt. Det är inte vanligt eller logiskt att vinna så många turneringar i rad."

När det gäller ryktena om Galán och Lebróns separation var Tapia och Coello aldrig ett alternativ. Så här förklarade den vänsterhänta spelaren från Valladolid det: "Jag tror att de såg oss så enade att vi inte fick några sådana samtal. I slutändan var det ett rykte, varken Ale eller Juan eller någon annan ringde mig"

Slutligen uttryckte Coello att rivaliteten de har med Lebrón och Galán är bra och att han hoppas att båda paren kommer att vara i bra fysiskt form: "Jag tror att det här året kommer att börja mer regelbundet och vi kommer att få se fantastiska matcher, inte bara med dem, utan även med Martín och Stupa och många andra framöver."

Coello och Tapia debuterade med en seger i Riad P1 och siktar såklart på att vinna den första Premier Padel-titeln. 

Gör din beställning här! 
Den här artikeln handlar om: