Foto: Studio Padel
A1 Padel

Obetalda fakturor och påminnelser — A1-turneringen i Sverige i konkurs

ANNONS

Det blir ingen A1-tävling i Sverige under sommaren. A1 Padel Sweden AB, är försatt i konkurs.
Det rapporterar Padelfeber under förmiddagen.

Under förra året avgjordes en A1-tävling mitt på Stora torg i Halmstad. Det var sommarens padel-höjdpunkt på svensk mark. Tyvärr blev det inget bra väder och många matcher fick skjutas upp under veckan.

Till Padelfeber.se säger Christoffer Edefell från ledarstaben följande när det blev klart att tävlingen skulle avgöras i Halmstad:

”Vi ser detta långsiktigt. Men redan i år vill vi att tävlingen ska sticka ut. Det blir uppbyggda läktare och festivalområde”.

Men nu står det klart att det inte blir några fler tävlingar. Under förmiddagen rapporterade Padelfeber att A1 Padel Sweden AB är försatt i konkurs. 

Inte fått betalt

Sajten skriver att ”företag fick inte betalt för sina fakturor, trots påminnelser och försök till kommunikation. I över ett halvår har lokala företag förgäves försökt få betalt och tillsammans handlar det om miljonbelopp”.

Padelfeber skriver även att alla fordringsägare har fått ett brev från företaget: 

”Som vi tidigare meddelat har vi sedan augusti 2023 bett A1 och ESPN om tv-siffror frân sommarens padeltävling i Halmstad. Vi har ännu inte erhållit några tv-siffror och ej heller fått svar på våra två kravbrev, utfärdat av advokat, mot A1 där vi krävt ersättning för uteblivna intäkter”

”Vi vet fortfarande inte varför vi inte fått några siffror och ej heller varför vi inte fått något svar på våra kravbrev. Konsekvensen av läget vi befinner oss i är att utan sponsorer så har vi inga intäkter och utan intäkter så har vi ingen turnering”.

Den här artikeln handlar om: